Η Emma Watson Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ

Η Emma Watson Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας τα βήματα της Angelina Jolie, η  Emma Watson, ανακηρύχθηκε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του UN Women, ένα παρακλάδι των Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών.

Τίποτα δεν φαίνεται να λείπει από την Watson για να λάβει αυτόν τον τιμητικό ρόλο, ειδικότερα μετά από την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Brown, στο οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές της τον περασμένο Μάιο.  Μάλιστα η πρώην φεμινίστρια ηρωίδα του Harry Potter δείχνει να αποφεύγει την κοσμική σκηνή του Hollywood σε αντίθεση με άλλες στάρλετ της ηλικίας της. Είναι μία ενεργή φιλάνθρωπος, μία όμορφη, έξυπνη και επιτυχημένη γυναίκα που δείχνει κομψή μέσα σε μία καπαρντίνα Burberry. Πως γίνεται να μην την αγαπήσεις;

Η βοηθός γενικού γραμματέα και εκτελεστικού διευθυντή, Phumzile Mlambo-Ngcuka  δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή να συνεργαζόμαστε με την Emma, η οποία πιστεύουμε ότι ενσαρκώνει τις αξίες των γυναικών του ΟΗΕ. Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον 21ο αιώνα. Είμαι σίγουρη πως η ευφυΐα και το πάθος της Emma θα τη βοηθήσουν να στείλει τα μηνύματα του ΟΗΕ στις καρδιές και τα μυαλά των νέων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αφού παρέλαβε τον τίτλο, η Emma Watson δήλωσε: Το να μου ζητηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του UN Women είναι κάτι πραγματικά συγκινητικό. Η ευκαιρία του να κάνεις μια πραγματική διαφορά δεν είναι μια ευκαιρία που δίνεται στον καθένα και δεν πρόκειται να το πάρω ως δεδομένο. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα μου, τόσο βαθιά προσωπικά και ριζωμένα στη ζωή μου, που δεν μπορώ να φανταστώ μια ευκαιρία περισσότερο συναρπαστική όπως αυτή. Έχω ακόμη τόσα να μάθω, αλλά όμως, όπως προχωρώ ελπίζω να χρησιμοποιήσω περισσότερες από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου σε αυτόν τον ρόλο».

 

Επιμέλεια: Γεωργία Παρασκευούδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή