Happy Birthday Giorgio! Ο Armani έκλεισε τα ογδόντα του χρόνια

Happy Birthday Giorgio! Ο Armani έκλεισε τα ογδόντα του χρόνια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο να πιστέψεις ότι ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας, Giorgio Armani, έκλεισε τα ογδόντα του χρόνια. Γεννημένος το 1934 στην Piacenza της Ιταλίας, ο Armani ξεκίνησε να σπουδάζει Ιατρική στο University of Piacenza. Ωστόσο, δεν τελείωσε ποτέ τις σπουδές του, ολοκλήρωσε όμως την στρατιωτική του θητεία, κι εργάστηκε για το κατάστημα La Rinascente, στο Μιλάνο. Ο Armani εργάστηκε ως σχεδιαστής μόδας για διάφορες εταιρίες μόδας, καθώς επίσης και για τους Nino Cerruti και Loewe.

Ο σχεδιαστής έκανε την αρχή με το δικό του brand αντρικών ρούχων το 1974 και τον επόμενο κιόλας χρόνο κυκλοφόρησε τη γυναικεία του συλλογή. Η επιτυχία ήρθε όταν έντυσε το 1980 τον Richard Gere στην ταινία "American Gigolo", μία ταινία που ανέδειξε το σχεδιαστικό ταλέντο του Armani, ειδικότερα πάνω στα κοστούμια. «Ο Armani κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του γραμμή με μαλακούς ώμους στα κοστούμια, η οποία παραμένει η βάση για τα σχέδια του σήμερα. Ένας άλλος άνθρωπος της Αναγέννησης, του οποίου τα σχέδια παραμένουν δημοφιλή και κομψά» έχει γραφτεί στη βρετανική Vogue. Ο Armani δεν έμεινε όμως μόνο στα κοστούμια, αλλά κατάφερε να γίνει ο αγαπημένος σχεδιαστής αρκετών celebrities των 90s, ανάμεσά τους οι Jodie Foster, Julia Roberts και Michelle Pfeiffer, όταν έπρεπε να επιλέξουν για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.

Σήμερα, ο θαυμαστός κόσμος του Armani μετράει περίπου 9,500 υπαλλήλους και αρκετά παραρτήματα που περιλαμβάνουν τα : Armani Privé, Giorgio Armani, Emporio Armani, EA7, Armani Collezioni, Armani Jeans, Armani Junior, Armani Exchange, Armani/Casa, Armani Beauty, Armani/Ristorante, Armani/Hotels, Armani/Fiori και Armani/Dolci. Τι λέει ο ίδιος για την επιτυχία του; «Θα υπάρξουν αρκετοί μικροί Armani στην εταιρία μου για να συνεχίσουν τη δουλειά μου. Αλλά δεν θα υπάρξει μια ιδιοφυΐα ικανή να αναμετρηθεί με όλα αυτά. Αυτό θα σήμαινε ότι εξαπατούσα τον εαυτό και τη σοβαρότητά μου» εξομολογήθηκε ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Die Zeit.

 

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή