Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις αλλαγές στο μεσημεριανό σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις αλλαγές στο μεσημεριανό σου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, μην αφήνεις το μεσημεριανό σου γεύμα να σαμποτάρει κάθε καλή σου πρόθεση. Ίσως ήρθε η ώρα για μερικές αλλαγές.

Τρως συνεχώς έξω

Φυσικά και μπορείς να βρεις υγιεινές επιλογές σε αρκετά μέρη, ακόμη και σε αλυσίδες fast food εστιατορίων, αλλά αν θέλεις να ελέγχεις τι περιέχει το φαγητό σου, η πιο καλή κίνηση είναι να φέρνεις το δικό σου από το σπίτι. Ετοιμάζοντας μάλιστα μεγαλύτερη μερίδα, γλιτώνεις χρόνο για το βραδινό σου.

Συνοδεύεις πάντα το φαγητό με χυμούς ή αναψυκτικά

Δεν είναι κακό να απολαμβάνεις περιστασιακά μία λιχουδιά, αλλά αν συνηθίζεις να συνοδεύεις το φαγητό σου με αναψυκτικά προσθέτεις εκατοντάδες ανεπιθύμητες θερμίδες στη διατροφή σου. Προτίμησε λοιπόν, να καταναλώνεις νερό ή πράσινο τσάι.

Δεν σκέφτεσαι τη διατροφή σου

Μπορεί η εύκολη λύση να είναι να παραγγείλεις το πιο εύκολο και φθηνό γεύμα, αλλά το μεσημεριανό σου θα πρέπει να πληροί τις διατροφικές ανάγκες σου, ώστε να διατηρείς την ενέργειά σου όλη μέρα. Αντί να ενδώσεις σε ένα ακόμη λιπαρό και ανθυγιεινό γεύμα, σκέψου την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

Δεν τρως αρκετά

Μπορεί να νομίζεις ότι μία σούπα 90 θερμίδων αποτελεί πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το fast food, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το γεύμα σου θα σε κρατήσει χορτάτη κατά τη διάρκεια του απογεύματος ώστε να αποφύγεις το τσιμπολόγημα. Επέλεξε υγιεινές επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν καλές ποσότητες πρωτεΐνης και φυτικών ινών, για να σε βοηθήσουν να παραμείνεις χορτάτη. Αν τα απογεύματα συνηθίζεις να επισκέπτεσαι τον αυτόματο πωλητή για ένα συσκευασμένο σνακ, φρόντισε να έχεις υγιεινές εναλλακτικές στο γραφείο, όπως φρούτα και αποξηραμένους ξηρούς καρπούς.

Τρως χωρίς να σκέφτεσαι

Όσο ωραίο κι αν ακούγεται να κάνεις ένα κανονικό διάλειμμα για φαγητό μακριά από το γραφείο σου, δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να φύγεις. Ωστόσο, όταν τρως μπροστά από τον υπολογιστή, είναι πολύ πιθανό να πεινάσεις πιο γρήγορα. Βοήθησε τον εγκέφαλό σου να καταλάβει ότι έχεις χορτάσει, τρώγοντας αργά και κάνε τουλάχιστον ένα τέταρτο διάλειμμα από τον υπολογιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή