8 και 1 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη βαζελίνη στην καθημερινότητά σου

8 και 1 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη βαζελίνη στην καθημερινότητά σου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και όλες έχουμε εμμονή με οποιοδήποτε νέο προϊόν ομορφιάς κυκλοφορεί, υπάρχει λόγος που μερικά αντικείμενα αποτελούν μια κλασική αξία της καθημερινότητάς  μας. Ένα από τα πιο αγαπημένα και χρήσιμα θεωρείται η Βαζελίνη. Αυτή η θαυματουργή κρέμα έχει ανακαλυφθεί εδώ και 150 περίπου χρόνια και μπορεί να σου φανεί χρήσιμα σε περιπτώσεις που δεν φανταζόσουν μέχρι τώρα. Οι ιδιότητες της δεν περιορίζονται μόνο στην ανακούφιση από το κάψιμο και την περιποίηση των χειλιών, αφού έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση σε όλο το σώμα, γλιτώνοντάς σε από επιπλέον χρόνο και χρήμα. Πώς θα σε βοηθήσει λοιπόν;

1. Απαλύνει τις τραχιές φτέρνες

Τα καλοκαιρινά παπούτσια και ιδίως τα σανδάλια μπορούν να προκαλέσουν μια ανεπιθύμητη ξηροδερμία ακόμα και στην πιο απαλή επιφάνεια. Πριν κοιμηθείς θυμήσου να αλείψεις τα πέλματά σου με βαζελίνη και στη συνέχεια να φορέσεις κάλτσες, έτσι ώστε να ξυπνήσεις με λεία κι ενυδατωμένη επιδερμίδα.

2. Δρα ως ενυδατική για το πρόσωπο και το σώμα

Παρά τα όσα μπορεί να έχεις ακούσει, η βαζελίνη δεν επιδεινώνει/προκαλεί μαύρα στίγματα και αυτό επομένως την καθιστά ιδανική για ενυδάτωση χωρίς  να φράζει τους πόρους.

3. Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της κρέμας

Μπορείς να αναμείξεις την αγαπημένη σου κρέμα με λίγη βαζελίνη έτσι ώστε να παρατείνεις τη ζωή της και τη χρησιμοποιείς για περισσότερο χρόνο.

4. Προστάτευει το δέρμα όταν βάφεις τα μαλλιά σου

Και όμως μπορείς να αποφύγεις τις εκνευριστικές μουτζούρες στο μέτωπο από τη βαφή μαλλιών. Μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στη γραμμή των μαλλιών σου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία θα σε προστατέψει.

5. Καταπολεμάει την ξηροδερμία στο κεφάλι

Μπορεί να εκπλαγείς αλλά η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα κατά της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας στην περιοχή των μαλλιών.

6. Βοηθάει στο να φορέσεις τα σκουλαρίκια σου πιο εύκολα

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που φορούν σκουλαρίκια σε καθημερινή βάση, το να βάλεις μετά από καιρό μπορεί να εξελιχθεί σε μια επίπονη διαδικασία. Kάνε εντριβή με βαζελίνη στους λοβούς σου πριν τα φορέσεις για μεγαλύτερη διευκόλυνση.

7. Ανοίγει πιο εύκολα τα ''κολλημένα'' βερνίκια νυχιών

Η συχνή χρήση του βερνικιού έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπολείμματα γύρω από την περιοχή του κουμπώματος, με αποτέλεσμα να ανοίγει με δυσκολία το μπουκαλάκι. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις λίγη βαζελίνη στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα.

8. Αφαιρεί την κόλλα από τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Το να τραβάς τις ψεύτικες βλεφαρίδες για να τις βγάλεις ύστερα από μια έξοδο είναι ό,τι χειρότερο για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σου. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη για ευκολότερη αφαίρεση.

9. Δίνει σχήμα στα φρύδια σου

Bάλε λίγη βαζελίνη στα δάχτυλά σου και άπλωσε τη βαζελίνη  κατά μήκος των φρυδιών σου ώστε να τους δώσεις το σωστό και επιθυμητό σχήμα.

 

Επιμέλεια: Φανή Τσαντσαράκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή