Είκοσι μυστικά που πρέπει να ξέρεις για έναν επιτυχημένο γάμο

Είκοσι μυστικά που πρέπει να ξέρεις για έναν επιτυχημένο γάμο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κάθε παντρεμένο ζευγάρι το «Δέχομαι» είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Για να «ζήσουν όμως αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και δουλειά. Ποιο είναι λοιπόν, το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο;

1. Μοιράσου τα πάντα με το έτερον σου ήμισυ, και κυρίως, όσα νιώθεις. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινή βάση αν δεν επικοινωνείτε μεταξύ σας.

2. Η στοργή φέρνει περισσότερη αγάπη. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον, φιληθείτε για καλημέρα και μην αμελήσετε ποτέ την ερωτική σας ζωή, ακόμα και όταν μεγαλώσετε αρκετά.

3. Τα παιδιά μπορεί να σας προκαλούν ιδιαίτερο άγχος, αλλά κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν κι αυτά.

4. Αντί να αναλώνεσαι σε μικροπράγματα, δες τη μεγαλύτερη εικόνα.  Έχει πραγματικά νόημα ποιος έβγαλε τα ρούχα από το πλυντήριο; Θύμισε στον εαυτό σου ότι η σχέση σου είναι πολύ πιο σημαντική από κάθε μικρό και ανούσιο περιστατικό.

5. Γέμισε το ψυγείο με τις αγαπημένες του λιχουδιές.

6. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις ό,τι σου αρέσει, σε κάνει χαρούμενη και σε γεμίζει ενέργεια. Η επιτυχία στη σχέση θα έρθει όταν ο καθένας από εσάς είναι ικανοποιημένος και δυνατός σαν άτομο.

7. Μην παίρνετε ο ένας τον άλλον ως δεδομένο. Η σχέση θέλει δουλειά.

8. Μην φοβάσαι να συμβιβαστείς. Ακούγεται σαν κάτι κακό, σαν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τα «ιδανικά» σου, αλλά στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα μιας σχέσης. Αξιολόγησε τα θέλω σου και ζήτα από τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο.

9. Γίνε αυθόρμητη. Άλλαζε την καθημερινότητα, είτε αυτό σημαίνει για διακοπές της τελευταίας στιγμής είτε για ένα δωράκι χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση.

10. Συμπεριφέρσου καλά. Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο, αλλά θυμήσου ότι επέλεξες να παντρευτείς τον άνθρωπο που αγαπάς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, και γι’ αυτό πρέπει να του συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη και σεβασμό.

11. Να είσαι υπομονετική. Ο καθένας σας να έχει διαφορετικά βιώματα και χειρίζεται με τον δικό του τρόπο τις καταστάσεις.

12.  Γιορτάστε κάθε καλό που συμβαίνει.

13.  Βρείτε καινούρια χόμπι που μπορείτε να κάνετε μαζί, όπως μαθήματα μαγειρικής, κηπουρικής ή ποδηλασία.

14. Να είσαι ειλικρινής για τις ανάγκες σου και να θυμάσαι ότι ο σύντροφός σου δεν μπορεί να διαβάσει την σκέψη σου.

15. Μην σταματήσετε να βγαίνετε βραδινά ραντεβού ακόμα κι όταν κάνετε παιδιά.

16. Οργανώστε το budget σας μαζί. Είναι πολύ ωραίο να κάνετε σχέδια για το μέλλον και να έχετε επίγνωση των οικονομικών σας.

17. Προσπάθησε να μπεις στη θέση του συντρόφου σου προτού τον κρίνεις. Η κριτική είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις, αλλά μπορείς να την ελαττώσεις και να την ασκείς σωστά.

18. Δείξε την εκτίμησή σου όταν ο σύντροφός σου κάνει κάτι διαφορετικό για εσένα. Μπορεί να ξέρει ότι εκτιμάς όλα όσα κάνει, αλλά είναι διαφορετικό να το ακούει.

19. Γελάστε μεταξύ σας. Μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά.

20. Να έχετε φίλους ζευγάρια, αλλά και ο καθένας τους δικούς του, με τους οποίους μπορείτε να περνάτε χρόνο μόνοι σας.

 

Πηγή: popsugar.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή