Keira Knightley: «Θαυμάζω τη μόδα, αλλά ήμουν πάντα ατημέλητη»

Keira Knightley: «Θαυμάζω τη μόδα, αλλά ήμουν πάντα ατημέλητη»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πραγματικό κόσμο, το να φορέσει κάποια το ίδιο φόρεμα περισσότερες από μία φορές είναι κάτι φυσιολογικό. Στον κόσμο, όμως, των A-listers του Hollywood και των κόκκινων χαλιών, στον οποίο ανήκει και η Keira Khightley, αυτό θεωρείται… ανήκουστο.

Η βρετανίδα ηθοποιός, λοιπόν, ανήκει σε εκείνες τις διάσημες που παραβλέπουν τον κανόνα. Στον γάμο της, το 2013 με τον μουσικό James Righton, έγινε… θέμα γιατί επέλεξε να φορέσει για νυφικό ένα φόρεμα του Οίκου Chanel, το οποίο είχε φορέσει ξανά στην τελετή των βραβείων BAFTA το 2008. «Ήταν το δικό μου… “κάτι παλιό”», θα σχολιάσει με χιούμορ η Knightley σε συνέντευξή της στο περιοδικό “The Sunday Style”, αλλά θα εξηγήσει: «Ήθελα να αισθάνομαι άνετα. Είμαι τυχερή που κάνω αυτή τη δουλειά και μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω ταινίες εποχής και να φοράω κρινολίνα. Δεν δίνεται σε πολλές γυναίκες η ευκαιρία να ζήσουν την… πριγκιπική τους στιγμή, ενώ εμένα μου δίνεται συχνά».

Πρόσωπο της καμπάνιας της  Chanel για το άρωμα της Coco Mademoiselle,  η 29χρονη πρωταγωνίστρια έχει βρεθεί πολλές φορές στο ατελιέ του μεγάλου παρισινού Οίκου κάτι που, όπως θα παραδεχτεί, της προκαλεί «δέος». «Έχω παρακολουθήσει τη δουλειά των μόδιστρων από κοντά και είναι εκπληκτική», θα πει. Όσο για τον επικεφαλής του Οίκου,  Karl Lagerfeld, μόνο λόγια θαυμασμού έχει να μοιραστεί: «Είναι υπέροχος! Για μένα οι δημιουργίες του είναι έργα τέχνης […] Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί του».

Μιλώντας ωστόσο για το δικό της προσωπικό στιλ, η Keira Knightley αποκαλύπτει με ειλικρίνεια ότι δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που όλοι σχολιάζουν θετικά στις δημόσιες εμφανίσεις της. «Είμαι ατημέλητη, πάντα ήμουν!», θα πει χαρακτηριστικά και θα συνεχίσει με την ίδια ειλικρίνεια, «μπορεί τώρα που μιλάμε να μην είμαι, αλλά προφανώς κάποιος έχει προσληφθεί για να με κάνει να μη δείχνω λέτσος». Και συνεχίσει τις αποκαλύψεις για τη σχέση της με τη μόδα: «Ποτέ δεν την ακολουθούσα, ιδίως όταν ήμουν νεότερη, απλά βρέθηκα μέσα σ’ αυτή ενώ δεν ήταν γραφτό. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθώ κάποια fashion show και να βλέπω τη δημιουργική διαδικασία πίσω από ένα σχέδιο».

«Το ρούχο που φοράω για να κάνουμε αυτή τη στιγμή τη συνέντευξη, θα επιστραφεί με το τέλος αυτής. Ποτέ δεν φοράω δικά μου ρούχα ή τις αγαπημένες μου τζιν φόρμες, όταν κάνω συνεντεύξεις», θα κλείσει τη συζήτηση για τη σχέση με τη μόδα (και τη σχέση της με τη μόδα, γενικώς)  η Keira Knightley.

Επιμέλεια: Δήμητρα Βγενοπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή