Συμβουλές για να μειώσετε τα σημάδια της ακμής

Συμβουλές για να μειώσετε τα σημάδια της ακμής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καλά νέα είναι ότι το καλοκαίρι με τη θάλασσα και τον ήλιο η ακμή εξασθενεί. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές ακόμα συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα σημάδια στο πρόσωπό σας.

1. Φροντίστε το πρόσωπό σας όσο χρειάζεται. Δεν είναι ανάγκη, δηλαδή, να αγοράσετε όλα τα προϊόντα για την ακμή από το φαρμακείο, αλλά, αν χρησιμοποιείτε κάποιο, να φροντίζετε να το εφαρμόζετε τακτικά στο προσωπό σας- και όχι όποτε το θυμάστε. Επίσης, πάντα να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ, να το πλένετε και να μην ξεχνάτε να βάζετε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.

2. Όχι… αλχημείες. Εσείς που έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλό θα ήταν να  μην πειραματίζεστε με τα καλλυντικά και κρέμες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, εφόσον αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή, είναι να ρωτήσετε έναν δερματολόγο για το ποια προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιήσετε. 

3. Προσοχή στο τι τρώτε. Θα το έχετε ακούσει πολλές φορές πως η διατροφή έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης για την ακμή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η σοκολάτα- και τα γλυκά γενικώς-, οι τηγανιτές πατάτες είναι τρόφιμα που καλό θα ήταν να αποφύγετε. Επιπλέον, αν καπνίζετε και πίνετε να ξέρετε ότι επιβαρύνετε την ακμή σας. 

4. Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι και αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει. Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ, το make up, τις πούδρες και τα ρουζ. Κάντε μπάνιο στη θάλασσα, το νερό "ξεραίνει" την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να μειώνεται η λιπαρότητα και άρα η εμφάνιση ακμής. Δεν ξεχνάτε, όμως, ποτέ να βάζετε αντηλιακό.  

5. Ρωτήστε τον ειδικό. Η θεραπεία της ακμής είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσετε με τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα  αξιολογήσει την περίπτωσή σας και θα κρίνει ποια αγωγή θα πρέπει να ακολουθήσετε ή ποια προϊόντα να χρησιμοποιείσετε. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, δεν αρκεί να λάβετε μόνη σας μέτρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή