Μέσα στο διαχρονικά γοητευτικό σπίτι του Leonard Cohen στην Ύδρα

Μέσα στο διαχρονικά γοητευτικό σπίτι του Leonard Cohen στην Ύδρα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το νέο του άλμπουμ, ο Adam Cohen, γιος του Leonard και επίσης τραγουδοποιός, είχε μια ρομαντική ιδέα: Να μαζέψει τους μουσικούς του σε μέρη που έχει συνδέσει με παιδικές αναμνήσεις και να ηχογραφήσει τα νέα του τραγούδια εκεί.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει και το θρυλικό σπίτι που ο διάσημος μπαμπάς του διατηρεί στην Ύδρα. Ο Leonard Cohen το αγόρασε σαν εξωτική κατοικία τον Σεπτέμβρη του 1960 και περνούσε εκεί τα καλοκαίρια του, απολαμβάνοντας την ησυχία, κάνοντας παρέα με τους κατοίκους του νησιού και γράφοντας μυθιστορήματα, ποιήματα και τραγούδια. Στο νησί άλλωστε γνώρισε και τη Marianne Jensen, τη σύντροφό του για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας και την έμπνευση πίσω από το τραγούδι “So long, Marianne”, που συμπεριέλαβε στον πρώτο του δίσκο.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ, που θα έχει τον ταιριαστό τίτλο “We go home”, o Adam Cohen μας ξεναγεί στο λιτό και απέριττο λευκό σπίτι του μπαμπά, ταξιδεύοντας από το Μόντρεαλ στην Ύδρα με μια κιθάρα στον ώμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή