Ο Μichael Fassbender χωρίς το πρόσωπό του!

Ο Μichael Fassbender χωρίς το πρόσωπό του!

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να διαθέτεις στο καστ της ταινίας σου έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της εποχής χωρίς να δείχνεις το πρόσωπό του, δεν μοιάζει ιδιαίτερα σοφή εμπορική κίνηση. Όμως οι δημιουργοί του επερχόμενου “Frank”, μιας κάπως αλλόκοτης αλλά σίγουρα πρωτότυπης ταινίας που συνδυάζει δράμα και κωμωδία, επιχειρούν ακριβώς αυτό: Βάζουν τον Michael Fassbender να υποδυθεί τον εκκεντρικό τραγουδιστή ενός συγκροτήματος που εμφανίζεται παντού με ένα γιγάντιο γύψινο κεφάλι! Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στους Daft Punk ή τους Slipknot, δυο μουσικά γκρουπ που δεν αποχωρίζονται ποτέ τα κράνη και τις μάσκες τους αντίστοιχα.

Η έμπνευση πίσω από το φιλμ είναι ο Frank Sidebottom, η κωμική περσόνα του βρετανού μουσικού Chris Sievey. Και μπορεί ο Sievey, όταν δεν έδινε συναυλίες και δεν φωτογραφιζόταν,  να έκλεινε για λίγο στη ντουλάπα το τεράστιο κεφάλι του, στο “Frank” όμως ο Fassbender δεν το βγάζει ποτέ – τουλάχιστον όχι οικειοθελώς. Όπως δηλώνει ο ηθοποιός στις συνεντεύξεις του, πρόκειται για μια υποκριτική δοκιμασία από αυτές που ανυπομονούσε να συναντήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Και εξηγεί τους λόγους: «Υπάρχει μεγάλη ασάφεια με αυτή τη μάσκα – είναι κάπως μυστηριώδες. Δεν ξέρεις τι σκέφτεται το ήρωας. Τον παίρνει ο ύπνος εκεί μέσα; Τι συμβαίνει; Είχε πλάκα να παίζω με αυτό». Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης του φιλμ Lenny Abrahamson, επιβεβαιώνει πως ο Fassbender το καταδιασκέδασε.

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance τον περασμένο Γενάρη αποσπώντας θερμά σχόλια, σε μια προβολή όπου όλοι οι θεατές έλαβαν μάσκες ανάλογες με αυτή του πρωταγωνιστή. Μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε ότι για την προώθηση της ταινίας, ο Fassbender θα δώσει κάποιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις ως Frank. Όταν όμως παλιώσει και τελειώσει το αστείο, ο 37χρονος σταρ πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: Θα καταφέρει να πείσει τους θεατές να κλειστούν τις αίθουσες για να τον παρακολουθήσουν χωρίς να τον βλέπουν;

Το “Frank” αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες μέσα στη χρονιά.

Eπιμέλεια: Βύρων Κριτζάς 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή