Scorsese’s Women: Οι μούσες του Martin Scorsese αποθεώνονται στο “W”

Scorsese’s Women: Οι μούσες του Martin Scorsese αποθεώνονται στο “W”

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως γνωστόν, τα editorial μόδας είναι η ευκαιρία των περιοδικών να μας παρουσιάσουν τα σημαντικότερα trends της χρονιάς με μια πιο ιδιαίτερη και καλλιτεχνική νότα. Όταν, όμως, κάτι τέτοιο συνδυάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από το κινηματογραφικό χώρο μπορούμε όλοι να φανταστούμε ότι τα αποτελέσματα μόνο θεαματικά μπορούν να είναι.

Το αμερικανικό περιοδικό μόδας “W”, το οποίο φημίζεται για τις πάντοτε εκκεντρικές φωτογραφίσεις του, κατάφερε για ακόμα μια φορά να μας εντυπωσιάσει με ένα πρωτότυπο editorial που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά το θέμα που αποτέλεσε έμπνευση για τη φωτογράφιση ήταν μερικές από τις πιο γνωστές και βραβευμένες ταινίες του σκηνοθέτη Martin Scorsese.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου editorial βρίσκεται στα μοντέλα, τα οποία δεν είναι άλλα από τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες των ταινιών. Συγκεκριμένα οι Sharon Stone, Jessica Lange, Jodie Foster, Winona Ryder και Juliette Lewis έχουν όλες αποτελέσει μούσες του Scorsese στον παρελθόν και για πρώτη φορά συναντιούνται για τους σκοπούς μιας φωτογράφισης μόδας. Κάθε φωτογραφία έχει το δικό της προσωπικό, αλλά και λίγο φουτουριστικό ύφος ενώ κρύβει πίσω της μια διαφορετική ιστορία.

Tη φωτογράφιση έκανε ένας από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους στο χώρο, ο Steven Meisel, ο οποίος θέλησε να αποδώσει μια μυστηριώδη αίσθηση, όπως και να "παντρέψει" τη μόδα με τον κινηματογράφο με ένα κάπως θεατρικό και δραματικό τρόπο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη φωτογράφιση επιμελήθηκε ο κυπριακής καταγωγής στυλίστας Panos Yiapanis, ο οποίος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με μερικά από τα γνωστότερα περιοδικά μόδας, όπως το "Harpers Bazaar" και το "Vogue Italia". Όσο για τις πρωταγωνίστριες;

Εκείνες δεν είχαν παρά να ποζάρουν – εμπνευσμένες από κάποιον παλαιότερο ρόλο τους – με δημιουργίες από κορυφαίους οίκους όπως Balmain, Armani, Michael Kors και Marc Jacobs με τα αποτελέσματα να μας αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επιμέλεια: Φανή Τσαντσαράκη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή