6 περίεργα πράγματα που σύμφωνα με τους επιστήμονες οδηγούν σε ένα ευτυχισμένο γάμο

6 περίεργα πράγματα που σύμφωνα με τους επιστήμονες οδηγούν σε ένα ευτυχισμένο γάμο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβιβασμός, κατανόηση, επικοινωνία είναι μερικές από τις λέξεις που ακούν οι νιόπαντροι σαν συμβουλές,  όταν βγαίνουν από την εκκλησία και χαιρετούν τους συγγενείς και τους φίλους τους για πρώτη φορά σαν ζευγάρι. Λίγα χρόνια μετά θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα τους κάνουν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να σέβεσαι, να κατανοείς, να μιλάς και να συμβιβάζεσαι με τον σύντροφό σου ώστε να μην οδηγηθείς στο διαζύγιο.

Ενώ οι άντρες και –περισσότερο- οι γυναίκες περνάμε πολλές ώρες ψυχαναλύοντας τα ‘θέλω’ μας και τα ‘πρέπει’ μας και αναζητάμε τα μυστικά ενός ευτυχισμένου γάμου, οι επιστήμονες έρχονται για να μας δείξουν ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φανταζόμασταν. Ερευνώντας τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών που είναι ευτυχισμένα από το γάμο τους, βρήκαν 6 περίεργα κοινά στοιχεία που ίσως είναι το κλειδί σε ένα ευτυχισμένο έγγαμο βίο.

1.Ένας μεγάλος γάμος: Μπορεί οι γάμοι στο Δημαρχείο ή σε ένα ξωκλήσι με λίγους φίλους να είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό, όμως οι έρευνες δείχνουν ότι οι μεγάλοι γάμοι είναι ένα κοινό που μοιράζονται όσοι είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους. Για να είμαστε ακριβείς όμως, δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει ένα πολυέξοδο γάμο, αφού το ‘μεγάλος’ αφορά αποκλειστικά τον αριθμό των καλεσμένων. Η κοινωνικότητα του ζευγαριού και ο (μεγάλος) κύκλος του είναι στοιχεία που κάνουν το ζευγάρι ευτυχισμένο και αποφασισμένο να μείνει μαζί.

2.Υγιή κόκαλα: Κι όμως σε μια έρευνα που έγινε σε 632 ανθρώπους αποδείχτηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα υγιή κόκαλα και τον ευτυχισμένο γάμο. Οι άντρες που δεν θέλησαν ποτέ να παντρευτούν, που χώρισαν ή που δεν είχαν καλή σχέση με τη γυναίκα τους είχαν χαμηλή οστική πυκνότητα. Κι ενώ οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να το εξηγήσουν περαιτέρω, συνιστούν να πίνουμε ένα ποτήρι γάλα κάθε μέρα για παν ενδεχόμενο!

3. Μια όμορφη σύζυγος: Η έρευνα του ψυχολόγου Andrea Meltzer σε 450 νιόπαντρα ζευγάρια κράτησε 4 χρόνια και έδειξε ότι οι άντρες αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι στο γάμος τους όταν οι σύζυγοί τους είναι και παραμένουν όμορφες. Το αποτέλεσμα μάλλον δεν ξαφνιάζει κανέναν…

4. Ένας μη… γοητευτικός σύζυγος: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ οι άντρες θέλουν τις γυναίκες τους όμορφες, οι γυναίκες προτιμούν άσχημους ή πιο άσχημους από αυτές συζύγους.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες πιστεύουν ότι ένας άσχημος άντρας θα τους φέρεται καλύτερα επειδή ο ίδιος… δίνει περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση!

5. Ξεχωριστά χόμπι: Φαίνεται ότι τα κοινά ενδιαφέροντα δεν ευνοούν ένα ζευγάρι μετά το γάμο. Σίγουρα αν έχετε ένα χόμπι που αρέσει και στους δύο είναι προτιμότερο, αλλά σε περίπτωση που ο ένας εκ των δύο πιέζεται, τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Οι ειδικοί λένε ότι τα ζευγάρια που απολαμβάνουν τα χόμπι τους ξεχωριστά είναι πιο ευτυχισμένα!

6. Σύζυγοι ή γονείς; Μπορεί οι νέοι γονείς να λένε ότι τα παιδιά τους έφεραν πιο κοντά σαν ανδρόγυνο, όμως οι επιστήμονες διαφωνούν. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που δεν έκαναν παιδιά κατάφεραν να έχουν πιο ευτυχισμένη σχέση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή