Είναι το ‘The Giver’ το νέο ‘Hunger Games’; Οι συντελεστές της ταινίας ήδη σκέφτονται τα sequels!

Είναι το ‘The Giver’ το νέο ‘Hunger Games’; Οι συντελεστές της ταινίας ήδη σκέφτονται τα sequels!

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι συγγραφέας πάνω από 40 μυθιστορημάτων, όμως είναι κυρίως γνωστή για το ‘The Giver’, το νεανικό, δυστοπικό μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 1993. Πολλοί θεωρούν τη Lois Lowry ‘νονά’ του είδους, αφού ήταν η πρώτη που διάλεξε ως ήρωα ένα νεαρό αγόρι και τον τοποθέτησε σε μια ουτοπική κοινωνία, πολύ πριν το ‘Hunger Games’ και το ‘Divergent’ το κάνουν μόδα. Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη από τον Philip Noyce, αλλά η συγγραφέας πιστεύει πως παρά την (εισπρακτική) επιτυχία των ταινιών του είδους, οι δυστοπικές ταινίες για εφήβους είναι πια ξεπερασμένες.

Μιλώντας στο Variety για την ταινία που προβάλλεται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στην Αμερική, η Lois Lowry εξηγεί ότι πριν 20 χρόνια που έγραψε το ‘The Giver’ δεν υπήρχαν ανάλογα βιβλία: «Σπούδασα αγγλική φιλολογία, οπότε είχα διαβάσει κλασσικά δυστοπικά μυθιστορήματα όπως το ‘1984’ και το ‘Brave New World’. Όμως δεν είχε γραφτεί τίποτα συγκεκριμένα για τους εφήβους μέχρι το ‘The Giver’. Δεν ξέρω τι έγινε τα επόμενα 15 χρόνια αφού το έγραψα, όταν κυκλοφόρησαν και άλλα παρόμοια μυθιστορήματα. Κανείς δεν αντέγραψε το ‘The Giver’, οι ιδέες απλά υπάρχουν και αναδύονται. Είμαι χαρούμενη που έγινε. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά τώρα. Πιστεύω ότι αυτή η μόδα τελειώνει. Τα βιβλία δυστοπικής μυθοπλασίας είναι πλέον ξεπερασμένα».

Ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε να μεταφέρει την ιστορία του ‘The Giver’ στον κινηματογράφο ήταν ο Jeff Bridges, ο οποίος τότε-σε μικρή ακόμα ηλικία-ήθελε να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα. Η ιστορία του νεαρού Jonas, διαδραματίζεται σε μια ουτοπική κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πια πόνο. Όταν το αγόρι συναντά τον ‘Giver’, τον άνθρωπο που κρατά όλες τις επίπονες μνήμες του παρελθόντος, αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχουν μάθει να ζουν οι άνθρωποι. Ο Brenton Thwaites πήρε τελικά τον ρόλο του έφηβου Jonas, με την Katie Holmes και τον Alexander Skarsgaard να υποδύονται τους γονείς του, τον Jeff Bridges να κατέχει τελικά τον ρόλο του ‘The Giver’, ενώ βλέπουμε και τη Meryl Streep σε ρόλο αρχηγού της φαινομενικά φιλικής κοινότητας.

Εκτός από τον Jeff Bridges που θα συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία με τον πατέρα του, Lloyd, ανά καιρούς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να συμμετάσχουν στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, ανάμεσα στους οποίους- όπως θυμάται η Lois Lowry- ο Haley Joel Osment του ‘Sixth Sense’, ο σκηνοθέτης Vadim Perelman αλλά και ο David Yates του 'Harry Potter'. Όλες πολύ καλές επιλογές σύμφωνα με τη Lowry. Αυτό που τελικά κέρδισε και εντυπωσίασε περισσότερο τη συγγραφέα στο τελικό casting της ταινίας, ήτα η Meryl Streep, η οποία έκανε τον χαρακτήρα της πολύ πιο ενδιαφέρον και πολύπλοκο, προσθέτοντας στοιχεία που δεν υπήρχαν στο βιβλίο.

Το μυθιστόρημα ‘The Giver’ περιλαμβάνει τρία βιβλία με τους συντελεστές να ελπίζουν σε μια τριλογία που θα έχει την ίδια επιτυχία με τα ‘Hunger Games’, ‘Harry Potter’ και ‘Twilight’. Η συγγραφέας αποκάλυψε ότι κυκλοφορούν διάφορες σκέψεις για τα sequels, αλλά όπως είναι φυσικό όλοι ακόμα περιμένουν-όπως και η ίδια- να δουν πόση επιτυχία θα έχει η πρώτη ταινία.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή