ΣΤΙΛ

7 τρόποι για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας!

7 τρόποι για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας!

Η αυτοπεποίθηση έρχεται και φεύγει στους περισσότερους ενώ δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αισθανθούμε σιγουριά όταν το χρειαζόμαστε. Μπορεί να νιώθουμε όμορφες στην παραλία ή δυνατές για να κάνουμε μια παρουσίαση στη δουλειά, όμως την άλλη μέρα μπορεί να μπλοκάρουμε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή σε ένα ρομαντικό δείπνο. Οι ειδικοί ευτυχώς έχουν βρει διάφορα κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε σίγουροι με τους εαυτούς μας ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

1.Στάση του σώματος: Η σωστή στάση του σώματος δείχνει στους άλλους ότι έχουμε αυτοπεποίθηση ακόμα κι όταν μέσα μας τρέμουμε. Μια έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα ‘Psychological Science’ έδειξε ότι μια ψηλή και σωστή στάση μας κάνει να αισθανθούμε ισχυροί και μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης που μας δίνουν αυτοπεποίθηση!

2. Μουσική: Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Northwestern συνιστούν να ακούμε μουσική κάθε φορά που χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η μουσική με δυνατά μπάσα (όπως η ραπ, η ποπ-R’n’B, κλπ.) ιδιαίτερα, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε… σαν αρχηγοί!

3.Η καλή μνήμη βοηθάει: Κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση να κάνουμε κάτι, καλό είναι να θυμόμαστε περιστάσεις όπου επιτύχαμε. Ένα επαγγελματικό ραντεβού που πήγε καλά, ένα καλό αστείο που είπαμε, μια συμβουλή σε ένα φίλο που μας έκανε να αισθανθούμε ότι έχουμε τον έλεγχο και είμαστε δυνατοί μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα και να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση.

4. Επιλέξτε τα σωστά ρούχα: Αν ντύνεστε κάθε μέρα για να επιτύχετε, τότε μπορεί να τα καταφέρετε. Τα ρούχα μας δίνουν ένα ρόλο, για αυτό μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε. Μια επαγγελματική εμφάνιση θα μας κάνει να νιώσουμε πιο ‘επαγγελματίες’, ένα σέξι φόρεμα θα μας κάνει να αισθανθούμε πιο όμορφες και ένα casual θα μας δώσει ενέργεια να κάνουμε περισσότερη γυμναστική! Όλα στο μυαλό είναι!

5. Σωστά πρότυπα: Μπορεί να είναι οι έφηβοι εκείνοι που αισθάνονται την ανάγκη να έχουν πρότυπα, όμως ο θαυμασμός σε ένα πρόσωπο μπορεί να κάνει καλό και στους μεγαλύτερους. Μια έρευνα έδειξε πως αν κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα αυτοπεποίθησης καταγράφουμε και αναγνωρίζουμε τα καλά χαρακτηριστικά του αγαπημένου μας celebrity, τότε είναι πιο πιθανό να θέλουμε να του μοιάσουμε!

6. Άσκηση: Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να αισθανθείτε καλύτερα είναι λίγη άσκηση. Το stretching και οι διατάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο σωστή στάση σώματος, καλή κυκλοφορία του αίματος και τελικά… περισσότερη αυτοπεποίθηση!

7.Συνεχιζόμενη εκπαίδευση: Μια ξένη γλώσσα, ένα τεστ μαθηματικών, ένα μάθημα ζωγραφικής μπορεί να γεμίσει την καθημερινότητά σας τόσο ευχάριστα ώστε να αισθάνεστε διαρκώς μια ικανοποίηση και μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό σας.