Tα πέντε must cocktail του φθινοπώρου

Tα πέντε must cocktail του φθινοπώρου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε εποχή έχει τις δικές της γεύσεις, χρώματα και χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα καλό cocktail. Ένα αρωματικό ποτό, λιγότερο φρουτένιο από τα καλοκαιρινά, με πιο δυνατή γεύση που… μυρίζει φθινόπωρο και μας φέρνει στο μυαλό τη μυρωδιά της βροχής και τα χρυσαφένια φύλα των δέντρων. Διαλέξαμε τα 5 must φθινοπωρινά cocktails που θα συντροφευόσουν τις νύχτες σου στην πόλη. Ζητήστε τα αλά James Bond…”Stirred, not shaken”

The Normandy

Πρόκειται ίσως, για το απόλυτο φθινοπωρινό cocktail. Γλυκό και ξινό συνάμα, με ξινόμηλο, μαύρη ζάχαρη, χυμό λεμονιού, brandy και γλυκό σιρόπι, είναι το καλύτερο cocktail για μια ομαλή μετάβαση στο… autumn mood.

Scotchsicle

Χάρη στις χειμωνιάτικες μυρωδιές της κανέλας, της βανίλιας και του πορτοκαλιού, συνδυασμένα με τη φλογερή ζεστασιά από το ουίσκι, αυτό το ποτό είναι ιδανικό για τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει και ταιριάζει απόλυτα στην αλλαγή των εποχών.

Amaretto-Cranberry Kiss

Αν και το συγκεκριμένο cocktail με γεύση από cranberry και πικραμύγδαλο μπορείτε να το απολαύσετε όλο τον χρόνο με συσκευασμένο χυμό από cranberries, φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στο φθινόπωρο και τον χειμώνα, χάρη στη δυνατή πλούσια γεύση που του χαρίζουν η vodka και το amaretto.

Mulled Apple Cider

Μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο από ζεστό μαύρο ρούμι, γαρύφαλλο, κανέλα, μπαχάρι, ζάχαρη και χυμό μήλου για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο; Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ακόμα καλύτερη, παγωμένη και εξαιρετικά νόστιμη.

Vieux Carré

Αυτό το κλασικό cocktail με ουίσκι, βερμούτ και κονιάκ με μια σταγόνα angostura bitters και μια φλούδα λεμονιού είναι κομμένο και ραμμένο για να το απολαύσετε δίπλα στο τζάκι. Θα σου θυμίσει ελαφρώς κάτι από το γουντιαλενικό Manhattan

Eπιμέλεια: Μαριλίνα Μπακούρη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή