Kate Middleton: H δούκισσα του Κέμπριτζ έγινε καρτούν!

Kate Middleton: H δούκισσα του Κέμπριτζ έγινε καρτούν!

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kate Middleton είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες στον κόσμο και πρόσφατα μεταμορφώθηκε σε χαρακτήρα της πιο δημοφιλούς, αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων. Ο ιταλός καρτουνίστας, Alexsandro Palombo, εμπνευσμένος από τις στιλιστικές επιλογές της δούκισσας, δημιούργησε το ‘Born to be an Icon’, μια σειρά από σκίτσα όπου η Middleton φιγουράρει με διαφορετικά σύνολα στο Buckingham Palace στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ο καλλιτέχνης σχεδίασε… αλά ‘Simpsons’ 55 δημόσιες εμφανίσεις της Kate με αισθητική που θυμίζει την αγαπημένη, αμερικανική οικογένεια. Η δούκισσα δεν ποζάρει δίπλα στον Homer, Bart, Marge, Lisa ή την Maggie αλλά ούτε στον πρίγκιπα William ή τον George. Ο Palombo θέλησε να προσφέρει μια εικονογραφημένη ξενάγηση στον βρετανικό παλάτι, σχεδιάζοντας μόνο τις δύο ισχυρές γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, με την Middleton να φοράει το διάσημο Alexander McQueen φόρεμά της και τις πιο φωτογραφημένες εμφανίσεις της, όπως αυτές με τα Alice Temperly και Diane von Furstenburg σύνολα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Alexsandro Palombo ‘μεταμορφώνει’ ανθρώπους που απασχολούν τα media σε καρτούν. Ο πρώην σχεδιαστής μόδας έχει γίνει γνωστός για τα προκλητικά καρτούν του και τη διάθεση του να κάνει χιούμορ με τη μόδα. Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε ασχοληθεί με τη μανία της βιομηχανίας της μόδας για αδύνατα μοντέλα στις πασαρέλες και κυκλοφόρησε μια σειρά με καρτούν με τίτλο Humor Chic, όπου μεγάλες προσωπικότητες του χώρου πόζαραν με πολλά παραπανίσια κιλά. Οι καρικατούρες της Kate Moss, της Anna Wintour, του Tom Ford και του John Galliano έτρωγαν junk food και φόραγαν κολλητά ρούχα που… αναδείκνυαν τα περιττά κιλά! Ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει πως μέσα από τα καρτούν που δημιουργεί θέλει να σατιρίσει και να ασκήσει κριτική στην μανία της βιομηχανίας της μόδας με τους διάσημους, την πολιτική και την ίδια τη μόδα. Όπως αναφέρει τα σχέδια του είναι ένα σημείο αναφοράς για όποιον μοιράζεται την ίδια αίσθηση του χιούμορ με εκείνον και «μια φλέβα ποιητικής ανοησίας. Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο talk show που αποκαλύπτει την πραγματικότητα και την ανάγει σε φαντασία, σε όνειρο και μαγεία».

Πολλά από τα σχέδια του έχουν ανά καιρούς ενοχλήσει τον κόσμο της μόδας, όμως, όπως ο ίδιος πιστεύει, είναι απλά ‘καθρέφτες, μια πολιτιστική έκφραση της κοινωνίας που ζούμε’. Μπορεί η βασιλική οικογένεια να βρει τα καρτούν με την Kate Middleton κάπως άνοστα, όμως σίγουρα δεν θα παραβλέψει την μεγάλη επιτυχία της δούκισσας να γίνει μέρος της ‘λαϊκής κουλτούρας’ που προβάλλεται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εξάλλου, αυτό ήθελε να αναδείξει και ο ίδιος ο Palombo, την μανία μας να βλέπουμε και να σχολιάζουμε κάθε κίνηση της Middleton και κάθε στιλιστική της επιλογή. Μόνο που τώρα, εκτός από μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Kate είναι πλέον και μέλος και της τηλεοπτικής, βασιλικής οικογένειας.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή