6 μυστικά για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

6 μυστικά για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς πιστός στις σωστές διατροφικές του συνήθειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι ακόμα πιο δύσκολο να επανέλθει τον Σεπτέμβριο. Οι ταβέρνες στα νησιά, τα καλέσματα σε γάμους και οι καλοκαιρινοί διατροφικοί πειρασμοί μας αφήνουν με παραπανίσια κιλά, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών και να ξεκινήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Υπάρχουν 6 μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε εύκολα κιλά και να διατηρήσετε μια όμορφη σιλουέτα όλο το φθινόπωρο:

1.Πίνετε δύο ποτήρια νερό το πρωί και δύο πριν από κάθε γεύμα: Ένας εύκολος κανόνας για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας, το πεπτικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, το νερό δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας και αποτρέπει από τα να φάτε περισσότερο από όσο πρέπει. 

2.Πέντε μικρά γεύματα: Εάν φροντίσετε ώστε να τρώτε πέντε μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα (πρωινό, δεκατιανό, γεύμα, απογευματινό και βραδινό) θα έχετε σταθερά επίπεδα ενέργειας και θα ελέγχετε καλύτερα την όρεξη!

3.Φρούτα και λαχανικά: Εάν συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Προτιμήστε όσα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες για να σας χορταίνουν και να τα χωνεύετε πιο αργά. Τα μήλα, το μάνγκο, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα, τα σπαράγγια, τα καρότα, το μπρόκολο, τα φασολάκια, οι μπάμιες και οι γλυκοπατάτες είναι ιδανικές επιλογές.

4.Μειώστε το κόκκινο κρέας: το καλοκαίρι μπορεί να καταναλώσατε παραπάνω κόκκινο κρέας από ό,τι έπρεπε, όμως από Σεπτέμβρη προτιμήστε κοτόπουλο, γαλοπούλα και φυσικά ψάρι. Μαγειρέψτε γεύματα με ρεβίθια και σαλάτα, ή φασόλια.

5. Αποφύγετε τους καλοκαιρινούς πειρασμούς: Τα παγωτά και τα καλοκαιρινά γλυκά πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!

6.Λιγότερα κοκτέιλ: Το καλοκαίρι πίνουμε περισσότερα κοκτέιλ που συνήθως περιέχουν πολλές θερμίδες. Καιρός να τα μειώσουμε ή να προτιμήσουμε ποτά με λιγότερη ζάχαρη και να μην καταναλώνουμε περισσότερα από ένα καθημερινά.

Ένας έξυπνος τρόπος για να καταφέρετε να μπείτε σε πρόγραμμα είναι να κρατάτε ημερολόγιο για περίπου 2 εβδομάδες με τις διατροφικές σας συνήθειες. Εάν καταγράφετε τι καταναλώνετε, θα ξέρετε και που κάνετε λάθος. Σημειώστε πόσο νερό πίνετε καθημερινά, πόσα φρούτα και λαχανικά τρώτε, και πόσες θερμίδες καταναλώνετε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή