5 συναρπαστικά πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για το σώμα σας!

5 συναρπαστικά πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για το σώμα σας!

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανά καιρούς δημοσιεύονται διάφορες επιστημονικές μελέτες που διαγράφουν ή επιβεβαιώνουν όσα ξέραμε για την υγεία και το σώμα μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά πράγματα στον τομέα της υγείας που δεν τα καταλαβαίνουμε ή τα έχουμε παρεξηγήσει. Πόσο γρήγορα γερνάμε, πόσο γρήγορες είμαστε, πόσο μας επηρεάζουν οι ορμόνες μας και πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός; Ανακαλύψτε 5 συναρπαστικά πράγματα που δεν ξέρατε για το σώμα σας!

Γερνάμε πιο γρήγορα από τους άντρες;

Μερικές άσπρες τρίχες, κάποιες ρυτίδες και η ψυχολογία μας μπορεί να είναι ενδείξεις ότι ο χρόνος περνά, όμως υπάρχει ένας μέρος του σώματός μας που αργεί να γεράσει. Γιαπωνέζοι ερευνητές, εξετάζοντας άντρες και γυναίκες ηλικιών 20 με 90, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών παραμένει νέο για περισσότερο διάστημα από ότι των αντρών. Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να αλλάζει αλλά ‘εσωτερικά’ είμαστε πιο δυνατές!

Πόσο γρήγορες είμαστε;

Κι όμως το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να ξεπεράσει σε επιτάχυνση ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο! Οι θηλές στα μεγάλα στήθη με την κίνηση έχουν επιτάχυνση 72 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την έρευνα της Amanda Hess που απέδειξε ότι μια Ferrari δεν είναι τίποτα μπροστά στο γυναικείο στήθος!

Η οσμή μας βοηθάει να επιλέξουμε σύντροφο;

Κατά τις ημέρες της ωορρηξίας οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν τη μυρωδιά του χημικού n-butanol, γεγονός που δείχνει ότι η οσμή τους είναι γενικά πιο ευαίσθητη. Σύμφωνα με τις έρευνες, τις συγκεκριμένες μέρες του κύκλου της, μια γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί πιο έντονα τις αντρικές φερομόνες που δημιουργούν σεξουαλική επιθυμία αλλά και μυρωδιές που είναι πιο οικείες στην ίδια και στο ανοσοποιητικό της σύστημα!

Ένα άγνωστο σημείο του σώματός μας καίει θερμίδες σαν φούρνος!

Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν ότι μόνο τα μωρά έχουν τον καφέ λιπώδη ιστό που ρουφάει λίπος από όλο το σώμα για να το καίει ώστε να το διατηρεί ζεστό. Πλέον ανακάλυψαν ότι και οι ενήλικοι έχουμε αποθηκευμένο λιπώδη ιστό που καίει θερμίδες και αυξάνεται κάθε φορά που γυμναζόμαστε. Ανακάλυψαν, μάλιστα, ότι οι γυναίκες-ανεξάρτητα από το βάρος τους- έχουν περισσότερη ποσότητα αυτού του ιστού από τους άντρες.

Δεν είστε οι μόνες που φρικάρετε με τις ορμόνες σας!

Οι ορμονικές διαταραχές, οι κοινωνικές πιέσεις αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο εγκέφαλός μας κάποιες καθημερινές ‘απειλές’ οδηγούν το 1/3 των γυναικών σε διαταραχές άγχους. Για αυτό την επόμενη φορά που θα φρικάρετε επειδή κάτι δεν πήγε καλά στη δουλειά ή στο σπίτι, σκεφτείτε ότι το 33% των γυναικών περνάει τα ίδια με εσάς, αλλά καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν να είναι αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή