Josh Hartnett: Ο ηθοποιός που έφυγε από το Hollywood στο απόγειο της καριέρας του

Josh Hartnett: Ο ηθοποιός που έφυγε από το Hollywood στο απόγειο της καριέρας του

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θυμόμαστε από ταινίες όπως η ‘Μαύρη Ντάλια’, ‘Το Στοίχημα του Σλέβιν’, το ‘Sin City’ και το ‘Black Hawk Down’. Ο Josh Hartnett κάποτε είχε το Hollywood στα πόδια του, όμως αποφάσισε να το αφήσει πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια και να επιστρέψει στη Minnesota όπου μεγάλωσε. Ο 36χρονος σήμερα ηθοποιός συμμετέχει κυρίως σε indie ταινίες και θυμάται τις ένδοξες στιγμές της καριέρας του μετά τον ρόλο του στο Pearl Harbor που τον έκανε ευρέως γνωστό ως τον νέο γόη της μεγάλης οθόνης.

Ο Josh είναι από τους λίγους ηθοποιούς που επέλεξε να μην ακολουθήσει καριέρα στο Hollywood παρά τις προτάσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το ‘Spider-Man’ και το ‘Superman’. Παλιότερα είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να ταυτιστεί με τέτοιους ρόλους και πως μόλις απέρριψε το ‘Superman Returns’ το 2006, ο ατζέντης του σταμάτησε τη συνεργασία τους. Ο Hartnett μπορεί να απέρριψε μια λαμπρή καριέρα, αλλά έμεινε αληθινός σε όσα πιστεύει, όπως αφήνει να εννοηθεί σε συνέντευξη του στο περιοδικό Time: «Αισθανόμουν σαν να είχα σχέση με το Hollywood και απλά ένιωθα ότι δεν ήμασταν στο ίδιο σημείο την ίδια στιγμή. Ήθελα κάτι που δεν ήθελαν να μου δώσουν οπότε αποφάσισα να διαλύσω αυτή τη σχέση».

Ο Josh Hartnett δεν άντεξε την δόξα που του έδωσε η μεγάλη οθόνη για αυτό πριν μερικούς μήνες δήλωνε στο περιοδικό Details πως «ήμουν στα εξώφυλλα όλων των περιοδικών. Δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Δεν αισθανόμουν άνετα με τον εαυτό μου. Ήμουν μόνος μου και δεν εμπιστευόμουν κανένα. Επέστρεψα στη Minnesota και άρχισα να κάνω παρέα με τους παλιούς μου φίλους. Για ένα διάστημα, μάλιστα, τα ξαναβρήκα με την κοπέλα που τα είχα στο σχολείο. Δεν έπαιξα σε καμιά ταινία για 18 μήνες». Ο ηθοποιός πλέον δυσκολεύεται στις auditions και οι παραγωγοί δεν του προσφέρουν απλόχερα ρόλους όπως στο παρελθόν. Είναι, βέβαια, μια διαδικασία που του αρέσει, όπως λέει, αφού η δουλειά του είναι πλέον μια πρόκληση: «Ακόμα έχω προτάσεις για ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά παλιότερα όταν ήθελα ένα ρόλο, μάλλον θα τον έπαιρνα. Τώρα όταν βλέπω ένα ρόλο που θέλω πρέπει να παλέψω για αυτόν, να τον διεκδικήσω. Είναι μια διαδικασία που σε ανταμείβει όταν πάει καλά και σε στεναχωρεί μόνο για ένα λεπτό αν δεν τα καταφέρεις».

Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο φετινό, τηλεοπτικό δράμα ‘Penny Dreadful’ τον επανέφερε στην επικαιρότητα, όμως πλέον αντιμετωπίζει διαφορετικά τα πράγματα: «Είμαι μεγαλύτερος και σοφότερος. Ξέρω πως αν κάνω μια-δυο ταινίες στο Hollywood, θα μπορέσω να προωθήσω καλύτερα και τις μικρότερες ταινίες όπου συμμετέχω».  Ο Josh Hartnett είναι από τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις των ηθοποιών που ασχολήθηκαν με την υποκριτική χάρη στην αγάπη τους για τον κινηματογράφο και όχι για τη δόξα. Κι όταν είδε τα πράγματα να αντιστρέφονται, αποφάσισε να τα παρατήσει και να ακολουθήσει το δικό του δρόμο επιλέγοντας ανεξάρτητες παραγωγές μακριά από το Hollywood. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο ίδιος, όταν έφυγε όλοι νόμιζαν «ότι ήμουν απογοητευμένος, φοβισμένος ή κάποιος αλήτης που δεν μπορούσε να εκτιμήσει όσα είχε αποκτήσει. Δεν ήμουν τίποτα από όλα αυτά. Απλά πήρα ένα διαφορετικό μονοπάτι για να δημιουργήσω καλές ταινίες».

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή