Rosewater: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jon Stewart

Rosewater: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jon Stewart

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος παρουσιαστής της αμερικανικής εκπομπής The Daily Show, Jon Stewart, άφησε τη θέση του για 8 εβδομάδες προκειμένου να σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία με τίτλο ‘Rosewater’. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που να παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του Maziar Bahari, του δημοσιογράφου που συνελήφθη και ανακρίθηκε το 2009 κατά τη διάρκεια των ιρανικών εκλογών.

Ο Stewart προσάρμοσε το σενάριο της ταινίας στο βιβλίο «Then They Came for Me: A Family’s Story of Love, Captivity and Survival» που έγραψε ο ίδιος ο Bahari μαζί με  την δημοσιογράφο Aimee Molloy και εστιάζει στην περιπέτεια του δημοσιογράφου όταν βασανίστηκε κατά την σύλληψή του από έναν άντρα που μύριζε ‘rosewater’, μια ευωδιαστή μυρωδιά σαν ανθόνερο.

Στο trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε βλέπουμε τον Gael Garcia Bernal στον πρωταγωνιστικό ρόλο να ετοιμάζεται για το επαγγελματικό του ταξίδι, το οποίο τελικά καταλήγει στην σύλληψή του με την υποψία κατασκοπείας. Η ταινία γυρίστηκε στην Ιορδανία το περασμένο καλοκαίρι και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή