Ο Tom Hardy δεν είναι απλά ένας ακόμα γόης του Hollywood

Ο Tom Hardy δεν είναι απλά ένας ακόμα γόης του Hollywood

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Olivia Wilde πριν λίγους μήνες είχε εξηγήσει σε μια συνέντευξή της πόσο είναι δύσκολο για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Hollywood να βρουν ενδιαφέροντα σενάρια με γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η αλήθεια είναι ότι ο αμερικάνικος κινηματογράφος αγαπάει περισσότερο τους άντρες παρόλο που μέχρι στιγμής λίγες ταινίες έχουν ασχοληθεί ουσιαστικά με την ψυχολογία τους. Ο βρετανός ηθοποιός Tom Hardy είναι ίσως ένας από τους λίγους ηθοποιούς της γενιάς του που υποδύθηκε άντρες που έχουν κάτι παραπάνω να πουν, πέρα από το να δείξουν τους μύες τους ή να ξεχειλίσουν στην οθόνη τεστοστερόνη.

 

Ο Tom Hardy φανέρωσε τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του δίνοντας μια ψυχωμένη (έστω κι ολιγόλεπτη 10λεπτη περίπου) ερμηνεία στο ‘Black Hawk Down’, ενώ κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ερμηνείες του στο σουρεαλιστικό ‘Bronson’, στο ‘Inception’, στο ‘The Dark Κnight Rises’ και στο ‘Lawless’. Πρόσφατα τον είδαμε στο ‘Locke’, όπου «κουβάλησε» όλη την ταινία στις πλάτες του, όντας ο μοναδικός ηθοποιός που εμφανίζεται, ενώ σε λίγες ημέρες θα τον δούμε στο ‘The Drop’- που θα προβληθεί στις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας – και οσονούπω θα γίνει ο δεύτερος Mad Max, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Mel Gibson. Ο ηθοποιός επιλέγει ρόλους πολύπλοκους, με χιούμορ και βάθος, όπως εξηγεί: «Οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες είναι συνήθως κρυμμένοι κάτω από πέτρες, στις πιο μικρές γωνίες της κοινωνίας από όπου δεν εισακούγεται η φωνή τους».

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε για ποιο λόγο ο Tom Hardy  θεωρείται ήδη ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς των τελευταίων ετών: ο 37χρονος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχει το χάρισμα να ενσαρκώνει τους ρόλους του με μοναδικό τρόπο φέρνοντάς τους στα μέτρα του, με τεχνικές που μάλλον θυμίζουν τις ερμηνείες της Meryl Streep και του Robert DeNiro. Στο ‘Locke’, βασίστηκε σε ένα μονόλογο για να υποδυθεί ένα άντρα σε κρίση και να αναδείξει τον ψυχικό του κόσμο με εκπληκτική μαεστρία. Στο ‘The Drop’ υποδύεται έναν μοναχικό μπάρμαν, τον Bob, που αλλάζει η ζωή του όταν βρίσκει ένα αδέσποτο κουτάβι. Όπως περιγράφει τον ήρωα ο ίδιος ο Hardy: «βλέπεις κάποιον σε μια γωνία με γυαλιά και ένα βιβλίο και όπως αποδεικνύεται είναι πράκτορας της Μοσάντ που μπορεί να σε σκοτώσει με ένα κουτάλι. Συνειδητοποίησα ότι ο Bob -δεν είναι κάτι τέτοιο αλλά- είναι απλά ένας μοναχικός άντρας. Νιώθει πόνο και θέλει να ανήκει κάπου. Ακούς για ψυχασθενείς που δένονται με καρτούν επειδή δεν είναι αληθινά. Πάντα σκεφτόμουν ότι έτσι ήταν και ο Bob, μέχρι τη στιγμή που βρίσκει ένα σκύλο κι αρχίσει να ενδιαφέρεται για κάποιον». Σύμφωνα με τους κριτικούς που παρακολούθησαν την ταινία στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Τορόντο, ο Tom Hardy, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Michaël R. Roskam, δίνει την πιο ενδιαφέρουσα και συγκλονιστική ερμηνεία του. Και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, αφού με τέτοιο περίσσευμα ταλέντου, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επακολουθήσουν κι άλλες. 

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή