London Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

London Fashion Week: Οι νέες τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν πριν προλάβει να πέσει η αυλαία στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε άμεσα στα εντυπωσιακά shows του Λονδίνου και η βρετανική πρωτεύουσα γέμισε από celebrities, ανθρώπους της μόδας και διάσημες fashion bloggers που λατρεύουν να μαθαίνουν πρώτες τις τάσεις κάθε νέας σεζόν. Πολλοί από τους διάσημους οίκους και τα brands που παρουσίασαν τις συλλογές τους στο Λονδίνο κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα με τα trends που λάνσαραν και να κερδίσουν το στοίχημα ακόμη μία φορά.

Η διάσημη κυρία της πασαρέλας Vivienne Westwood με την collection της ‘Red Label’, αφού τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, φρόντισε να περάσει τα δικά της μηνύματα με τις τάσεις που δημιούργησε για την επόμενη άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα πανωφόρια με τους μεγάλους ώμους, τα ανδρόγυνα looks και τα πουλόβερ με τα καρό σχέδια είχαν την τιμητική τους, ενώ φυσικά η καταξιωμένη σχεδιάστρια έμεινε πιστή και στα κλασικά της σχέδια όπως και στις μορφές που χρησιμοποιεί. Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως, αφού τα tops, τα φορέματα και τα νέα της σχέδια έδειξαν για ακόμη μία φορά πως η Westwood έχει ‘πολλούς άσους στο μανίκι της’.

Οι σχεδιάστριες του label Marchesa, Georgina Chapman και Keren Craig, γιόρτασαν στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015 τα 10 χρόνια από τη δημιουργία της μάρκας και παρουσίασαν τη bohemian συλλογή τους στο ιστορικό κτίριο Banqueting House στο Whitehall του Λονδίνου. Οι ρομαντικές δημιουργίες τους με τις διαφάνειες, το τούλι και τις λουλουδάτες διακοσμητικές λεπτομέρειες κατάφεραν να μας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, ενώ τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που χρησιμοποίησαν οι σχεδιάστριες δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Ο Tom Ford αποφάσισε αυτή τη φορά να αναδείξει τη rock γυναικεία πλευρά και το όνομα της Debbie Harry αναφέρθηκε πολλές φορές στα παρασκήνια της πασαρέλας του. Οι ολόσωμες φόρμες με τις διαφάνειες και τα χαρακτηριστικά pasties, που πολλές stars αγαπούν κι έχουν ήδη δοκιμάσει σε extreme εμφανίσεις τους, συνδυάστηκαν με λαμπερά φορέματα και μεταλλικές αποχρώσεις, ενώ ο διάσημος σχεδιαστής φρόντισε ώστε τα πάντα -από το make up μέχρι τα μαλλιά και τα αξεσουάρ- να αποθεώνουν το rock attitude.

Ο Christopher Bailey για την Burberry Prorsum αποφάσισε να ονομάσει την ανοιξιάτικη collection του οίκου ‘The Birds and the Bees’ και να συνδυάσει pop λεπτομέρειες, διαφάνειες και denim με sneakers και να διακοσμήσει τα χαρακτηριστικά πανωφόρια του brand με ανοιξιάτικα prints.

Η νεανική συλλογή που παρουσίασε η εταιρεία Topshop Unique ήταν ίσως μία από τις πιο πολυαναμενόμενες collection στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Με τις απαραίτητες δόσεις glam και ρομαντισμού, τις κατάλληλες boyfriend πινελιές και μία σειρά από νεανικά ρούχα με sportive ύφος, η συλλογή του αγαπημένου brand είχε κάτι από τη μελαγχολική λάμψη της βρετανικής παραθαλάσσιας εξοχής. Φυσικά, το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν η Cara Delevingne, που εκτός από πρωταγωνίστρια της φθινοπωρινής καμπάνιας, συμμετείχε και στην πασαρέλα.

Στη συλλογή του Matthew Williamson τα floral μοτίβα είχαν την τιμητική τους, όπως και τα φωτεινά χρώματα. «Το μυστικό είναι να μη επαναλαμβάνεις τα ίδια σχέδια, ώστε να μην είναι βαρετές οι collection σου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής τονίζοντας πως «το σημαντικό είναι να δημιουργείς νέα και φρέσκα patterns που θα πηγάζουν από την καρδιά σου». Οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, οι παγιέτες και τα κεντήματα συνδυάστηκαν με τα καλοραμμένα κομμάτια της συλλογής του και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Σιδέρη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή