Εύκολοι τρόποι για να αποτοξινώσετε το σώμα σας!

Εύκολοι τρόποι για να αποτοξινώσετε το σώμα σας!

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανθρώπινο σώμα έχει ένα φυσικό φίλτρο για να κρατάει μακριά τις τοξίνες που μπορεί να καταναλώσουμε ή να εισπνεύσουμε, όμως αν θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, μπορούμε να κάνουμε 8 ‘ασκήσεις’ για να είμαστε πιο υγιείς, πιο αδύνατες και με περισσότερη ενέργεια! 

1. Μην καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα: Τα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας και οι μη επεξεργασμένες τροφές βοηθούν το σώμα σας να επανέλθουν από την κατανάλωση junk food. Αν αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές τότε θα μπορέσετε να αποτοξινωθείτε από το λίπος, τη ζάχαρη και το αλάτι, ενώ ταυτόχρονα θα αισθάνεστε περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

2.Να πίνετε πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Ενυδατώνει το σώμα αποτελεσματικά και μπορεί να προστατεύσει ενάντια σε αρρώστιες όπως η γρίπη.

 

3.Να κάνετε stretching! Η γυμναστική και κυρίως οι ασκήσεις stretching και η yoga βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε!

4. Ιδρώτας; Η έντονη άσκηση, όπως η αεροβική, μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή σας αλλά και να σας αποτοξινώσει! Ο ιδρώτας απελευθερώνει τις τοξίνες από το δέρμα σας πιο γρήγορα και σχετικά εύκολα.

5.Να πίνετε νερό: Το νερό μπορεί να καθαρίσει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες για αυτό πίνοντας αρκετό νερό επισπεύδουμε τη διαδικασία. 

6.Διαλογισμός: Οι τοξίνες βρίσκονται ακόμα και στο μυαλό μας, αφού κάθε μέρα χρειαζόμαστε λίγα λεπτά ξεκούρασης μακριά από τα άγχη και τα προβλήματα. Ιδανικά, μπορούμε να διαλογιστούμε για ένα τέταρτο μετά το πρωινό ξύπνημα για να ξεκινήσει η μέρα σωστά!

7. Σάουνα! Η σάουνα κάνει θαύματα στη διαδικασία αποτοξίνωσης. Είναι χαλαρωτικό ενώ ο ιδρώτας απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας, αρκεί να φροντίσουμε ώστε να ενυδατωθούμε αμέσως μετά!

8. Βαθιές αναπνοές: Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθήστε να πάρετε αργές, βαριές αναπνοές και αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή