Τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μια σχέση!

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μια σχέση!

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια και όλοι έχουμε να θυμόμαστε πόρτες να κλείνουν, φωνές με ένταση και κλάματα με αναφιλητά μετά από ένα μεγάλο καυγά με τον σύντροφό μας. Όταν δύο άνθρωποι περνούν χρόνο μαζί, παντρεύονται και μεγαλώνουν μαζί παιδιά ή συμβιώνουν και μοιράζονται τα οικονομικά του σπιτιού είναι αναμενόμενο να τσακωθούν.

Όπως είναι και αναμενόμενο να περάσουν πολλές ευχάριστες στιγμές μαζί, να μοιραστούν τα όνειρά τους και να ξεπεράσουν μαζί τα προβλήματά τους.

Μπορεί όλες οι σχέσεις να μην είναι ίδιες και όλοι οι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στις γυναίκες που μας κάνουν να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη μέσα σε μια σχέση. Είτε πρόκειται για συμπεριφορές που έχουμε ‘ξεπατικώσει’ από πρότυπα γυναικών που θαυμάζουμε ή προβάλλονται στην κοινωνία μας, είτε πρόκειται για ένστικτα από τα οποία δεν μπορούμε να απαλλαγούμε, η αλήθεια είναι μια: Υπάρχουν 5 λάθη που σχεδόν όλες κάνουμε και καλό είναι να τα αναγνωρίσουμε. Διαφορετικά θα τα επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε τη σχέση μας στα όρια της!

1. Φερόμαστε στον σύντροφό μας σαν να είναι παιδί: Οι γυναίκες μερικές φορές ξεχνούν ότι ο σύντροφός τους είναι… ο σύντροφός τους! Μετά από μερικά χρόνια σχέσης (ή και λίγους μήνες), είναι απλά ο άντρας που αφήνει τα άπλυτά του στον καναπέ, ξεχνά να κλείσει τον θερμοσίφωνα και δεν θυμάται πώς να βάλει πλυντήριο τα ευαίσθητα ρούχα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι περισσότερες από εμάς αποκτάμε ένα διαφορετικό ρόλο μέσα στη σχέση μόνο και μόνο για να τον ‘εκπαιδεύσουμε’ σε μερικά θέματα που μας απασχολούν. Δυστυχώς, όμως, όταν απαρνιόμαστε εμείς οι ίδιες τον ρόλο της ερωμένης, της φίλης και της συντρόφου, ξεχνάει κι εκείνος τους λόγους για τους οποίους μας ερωτεύτηκε. Όπως κι εμείς έτσι κι αυτός έχει ανάγκη από τον θαυμασμό μας, τον σεβασμό μας και την εκτίμηση. Ίσως ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση είναι να αφήσουμε τη γκρίνια και την ειρωνεία στην άκρη και να τον αφήσουμε –έστω και σταδιακά- να αναλάβει από μόνος του τον ρόλο που θέλει (και θέλουμε) να έχει απέναντί μας.

2. Ξεχνάμε ότι ο σύντροφός μας θέλει να κάνει σεξ πιο συχνά από ότι εμείς! Είμαστε κουρασμένες συνέχεια και το μυαλό μας είναι απασχολημένο όλη μέρα με τις υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού. Ακόμα κι αν δεν έχουμε παιδιά είναι δύσκολο να αποκτήσουμε μέσα στη μέρα τη διάθεση για σεξ και να ξεχάσουμε τα άπλυτα πιάτα, το deadline στη δουλειά ή τον σκύλο που πρέπει να πάει βόλτα. Οι άντρες έχουν άλλες προτεραιότητες και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς, όμως, είναι να μην απορρίψουμε κάτι που θα κάνει κι εμάς να αισθανθούμε καλύτερα. Το σεξ άλλωστε δημιουργεί περισσότερη οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι και κάνει καλό και στην υγεία μας! 

3. Βάζουμε τις ανάγκες των παιδιών μας (ή των φίλων μας) πιο πάνω από αυτές του συντρόφου μας: Είναι πολύ συχνό στις νέες μαμάδες να ασχολούνται όλη μέρα με τα παιδιά τους και να ξεχνούν ότι και ο άντρας τους χρειάζεται λίγη από την προσοχή τους. Ακόμα και οι γυναίκες που δεν έχουν γίνει ακόμα μαμάδες, μερικές φορές βάζουν πάνω από τις ανάγκες του συντρόφους τους τις φίλες τους ή τους συγγενείς τους. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με τις περιστάσεις, όμως αν έχετε επιλέξει ένα άντρα ως σύντροφο ζωής οφείλετε να φροντίζετε για την ευτυχία του και τις ανάγκες του ακριβώς όπως κάνει κι εκείνος για εσάς.

4. Θέλουμε να έχουμε πάντα τον έλεγχο: Μπορεί να κάνουμε πολλά λάθη αλλά πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να κρεμάσουμε ένα πίνακα στον τοίχο του σπιτιού καλύτερα, εμείς θα απλώσουμε τα ρούχα καλύτερα, θα μαγειρέψουμε το φαγητό πιο νόστιμο κ.ο.κ. Όχι μόνο καταλήγουμε να κάνουμε τα πάντα στο σπίτι μόνες μας αλλά δεν δίνουμε καν στον σύντροφό μας την ευκαιρία να προσπαθήσει και να επιτύχει ή να αποτύχει. Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να έχουν τον έλεγχο και ξεχνούν ότι σε ορισμένα πράγματα ίσως να τα καταφέρνει και κάποιος άλλος καλύτερα!

5. Δεν προσπαθούμε να είμαστε πάντα όμορφες: Μια πολυάσχολη γυναίκα αρκείται στο να βουρτσίσει τα δόντια της, να χτενιστεί βιαστικά και να βάλει ένα απαλό make-up. Τα σιδερωμένα και καθαρά ρούχα είναι αυτό που συχνά την κάνουν να αισθάνεται περιποιημένη και σπάνια ασχολείται περισσότερο με το στιλ της. Όσο περιττό κι αν ακούγεται σε ορισμένες γυναίκες, είναι σημαντικό να είμαστε όμορφες για τον σύντροφό μας. Μια κομψή εμφάνιση πάντα συγκινεί έναν άντρα που μπορεί να μας αγαπάει για αυτό που είμαστε αλλά μας θέλει περισσότερο για την λάμψη  και την γοητεία που εκπέμπουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή