Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο ρουζ!

Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο ρουζ!

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρουζ είναι πάντα η τελική πινελιά στο μακιγιάζ σας αφού δίνει χρώμα, λάμψη και επηρεάζει σημαντικά το συνολικό αποτέλεσμα. Πάντα πρέπει να το συνδυάζετε με το κατάλληλο κραγιόν και μια ταιριαστή σκιά ματιών, ώστε να δημιουργούν όλα μαζί ένα άρτια βαμμένο πρόσωπο που θα δίνει μια αίσθηση υγείας και φρεσκάδας και όχι υπερβολής. Συνήθως, το ουδέτερο (natural) χρώμα στο ρουζ είναι το πιο ασφαλές ενώ και το ροδακινί δίνουν εξίσου όμορφο τόνο στο πρόσωπο.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τα χρώματα που σας κολακεύουν και ταιριάζουν με το χρώμα και τον τόνο της επιδερμίδας σας, γιατί φυσικά, εκτός από τα χρώματα υπάρχουν και οι τόνοι που χωρίζονται σε ψυχρούς και θερμούς. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας, αν δηλαδή είναι ψυχρός ή θερμός, είναι να παρατηρήσετε το χρώμα που έχουν οι φλέβες σας στο εσωτερικό του καρπού. Αν φαίνονται μπλε, τότε ανήκετε στην κατηγορία των ψυχρών τόνων. Αν, επιπλέον, σας κολακεύουν  περισσότερο τα ασημί κοσμήματα και τα ασπρόμαυρα ρούχα ή αν έχετε μπλε, πράσινα ή γκρι μάτια και καφέ ή μαύρα μαλλιά, τότε έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας.

Αντίθετα, ανήκετε στους θερμούς τόνους επιδερμίδας αν οι φλέβες σας φαίνονται πράσινες, αν σας κολακεύουν τα χρυσά αξεσουάρ και τα γήινα χρώματα στα ρούχα, ενώ ο συνδυασμός ματιών και μαλλιών σας είναι καστανά ή λαδί μάτια με κόκκινα ή καστανά μαλλιά.

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Στους θερμούς τόνους, ένα θερμό ροζ θα δημιουργήσει ένα απαλό, φυσικό κοκκίνισμα.

Αν ανήκετε στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ψυχρό τόνο επίλεξε ένα ροζ καρπουζί.

Σταρένια επιδερμίδα

Για τους θερμούς τόνους της σταρένιας επιδερμίδας, τα ροδακινί ενισχύουν την έμφυτη λάμψη στο δέρμα.

Για τους ψυχρούς τόνους διαλέξτε ένα απαλό ροζ του τριαντάφυλλου. Για πιο έντονο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες ρουζ.

Σκούρα επιδερμίδα

Αν ανήκετε στους ψυχρούς τόνους προτιμήστε ένα έντονο ροζ. Αντίθετα, στους θερμούς τόνους ταιριάζουν πολύ τα λαμπερά ροδί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή