Lorde: Η 17χρονη που έγινε η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στην Αμερική

Lorde: Η 17χρονη που έγινε η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στην Αμερική

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Justin Bieber, Martin Garrix, Austin Mahone, Shawn Mendes… Οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε αυτούς τους καλλιτέχνες, πόσω μάλλον ότι πρόκειται για μερικούς από τους πιο δημοφιλείς έφηβους τραγουδιστές στην Αμερική. Ο Justin Bieber μπορεί να έχει καταφέρει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του λίγο παραπάνω, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση νεαρού καλλιτέχνη που απασχολεί τα media και τους θαυμαστές του με τη ζωή του και τη δουλειά του. Το περιοδικό Billboard, όπως κάθε χρόνο, δημοσίευσε και φέτος τη λίστα με τους πιο σημαντικούς έφηβους (κάτω των 21 ετών) τραγουδιστές, με την νεαρή τραγουδίστρια Lorde να κατακτά την πρώτη θέση.

Η 17χρονη καλλιτέχνης έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο βραβεία Grammy για το ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανία με το single ‘Royals’. Η Lorde έχει κάνει διάσημους φίλους, όπως η Taylor Swift και η Katy Perry, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε καμπάνιες καλλυντικών. Η καριέρα της μόλις ξεκινά και παρόλο που δεν έχει την clean cut εμφάνιση που επιβάλλει η αμερικάνικη showbiz στις γυναίκες, δείχνει πώς ξέρει ακριβώς τι κάνει.  Η δόξα δεν την έχει κάνει ακόμα να ζαλιστεί, ενώ το χιούμορ της και η εξυπνάδα της την έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής να μην παραστρατήσει, όπως άλλοι διάσημοι έφηβοι συνάδελφοί της. «Διαρκώς ελέγχω τον εαυτό μου για να δω αν είμαι μια ‘επαγγελματική εκδοχή’ μιας έφηβης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

«Όταν ο κόσμος με γνωρίζει πολλές φορές θέλει να με κάνει να αισθανθώ νέα και άπειρη», λέει η Lorde που μόνο απειρία δεν θα μπορούσε να της προσάψει κανείς μετά τις υψηλές πωλήσεις του πρώτου της single. Η τραγουδίστρια που έχει καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία ήταν εντελώς άγνωστη στον μουσικό κόσμο μέχρι το 2013, όταν το ‘Royals’ μπήκε στα μουσικά charts και δεν έμεινε μόνο εκεί. Αντί να σταματήσει κάνοντας ένα ‘one hit wonder’ δούλεψε σκληρά για την επιτυχία. Το επόμενο τραγούδι της, το  ‘Team’, έγινε αμέσως επιτυχία ενώ και το πρώτο της άλμπουμ ‘Pure Heroine’ απέδειξε ότι είναι μια σοβαρή καλλιτέχνιδα που έχει πολλά να προσφέρει. Οι μουσικοκριτικοί την αγκάλιασαν γράφοντας αμέτρητες σελίδες για την ωριμότητα και την πολυπλοκότητα των τραγουδιών της που μόνο σε 16χρονη –τότε- κοπέλα δεν παρέπεμπαν. 

Η Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, όπως είναι το βαφτιστικό όνομα της Lorde, έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, ενώ έχει τραγουδήσει με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, όπως τον Dave Grohl των Nirvana. Σύμφωνα με το περιοδικό Billboard που την ανέδειξε φέτος ως την πιο δημοφιλή έφηβη τραγουδίστρια, η Lorde μέσα από τη δουλειά της επηρεάζει πολλά κορίτσια πέρα από τη μουσική, αφού τους δείχνει ότι δεν χρειάζεται να ντύνονται προκλητικά για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Κι όπως γράφει και το Billboard για τους νεαρούς μουσικούς «τώρα είναι απλά παιδιά, αλλά είναι παιδιά τα οποία παρακολουθεί όλος ο μουσικός κόσμος». Η Lorde θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο τραγούδι, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο soundtrack της νέας ταινίας Hunger Games, ενώ προετοιμάζει και το δεύτερο άλμπουμ της. Η 17χρονη που στο πρώτο της τραγούδι ζητούσε να την αφήσουμε να ‘ζήσει το όνειρό της’, πλέον το ζει και μάλιστα με τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια λαμπρή καριέρα.  

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή