Milan Fashion Week: Όλα όσα είδαμε στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων

Milan Fashion Week: Όλα όσα είδαμε στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εβδομάδα Μόδας έριξε αυλαία στο Μιλάνο και φυσικά οι μεγάλοι οίκοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις δημιουργίες τους, τα εντυπωσιακά shows τους και για άλλη μια φορά να αναδείξουν τη γυναικεία φινέτσα. Η πόλη της Ιταλίας που αγαπάει όσο καμία άλλη τη μόδα, υποδέχθηκε μαζί με ορκισμένες fashionistas και εκλεκτούς ανθρώπους της μόδας τα νέα trends για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015.

Ο Massimiliano Giornetti για τον οίκο Salvatore Ferragamo αφιέρωσε την εκλεπτυσμένη του συλλογή σε κάθε γυναίκα που λατρεύει το φίνο ντύσιμο. Χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά κομμάτια του οίκου και κατάφερε να τα αναβαθμίσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ένα μοντέλο με μία ανοιχτόχρωμη camel κάπα άνοιξε την πασαρέλα και στη συνέχεια ακολούθησαν κομμάτια σε γήινους τόνους, αποχρώσεις του μπλε-πράσινου, φωτεινό κίτρινο και πορτοκαλί. Το snakeskin print είχε την τιμητική του, ενώ τα πλεκτά φορέματα της collection, που αγκάλιαζαν μοναδικά τη γυναικεία σιλουέτα, θα γίνουν το αγαπημένο μας κομμάτι την επόμενη άνοιξη.

Οι Dolce & Gabbana φαίνεται πως αυτή τη φορά εμπνεύστηκαν από την Ισπανία και χαρακτηριστικά στοιχεία της χώρας. Το βαθύ κόκκινο, τα σακάκια των ταυρομάχων, το λευκό, το μαύρο και οι χρυσές λεπτομέρειες πρωταγωνίστησαν σε μία συλλογή που ταιριάζει στη γυναίκα που είναι chic, sexy αλλά αγαπάει και το bohemian στιλ. Φυσικά, το διάσημο δίδυμο δεν θα μπορούσε να παραλείψει τις πέτρες, τα κεντήματα, τη δαντέλα και τα περίτεχνα διακοσμητικά από τα κομμάτια της collection. Οι κορσέδες, τα poncho, τα διακοσμημένα τζιν παντελόνια και τα έντονα floral μοτίβα, με πιο χαρακτηριστικό τα γαρίφαλα που αγαπάει η μητέρα του Domenico, θα γίνουν γρήγορα οι απόλυτες καλοκαιρινές τάσεις που θα λατρέψει κάθε γυναίκα.

Στο show Gucci, η Kate Moss στη front row του show τράβηξε τα βλέμματα πάνω της και όχι άδικα αφού είναι το πρόσωπο του brand για τη φθινοπωρινή καμπάνια της τσάντας Jackie, ενώ στην πασαρέλα η Frida Giannini κέρδισε τις εντυπώσεις με την collection που παρουσίασε. Λευκό, denim, γήινες αποχρώσεις, ανάμεικτα prints και glam λεπτομέρειες συνδυάστηκαν όλα μαζί για ένα rock chic αποτέλεσμα που ταιριάζει σε καθημερινές εμφανίσεις αλλά και formal looks. Μία συλλογή για vintage lovers, που χρησιμοποιεί τα καλύτερα στοιχεία του παρελθόντος και τα αναδεικνύει με τη ματιά του παρόντος.

Τα Marni έκλεισαν τα 20 χρόνια τους και φυσικά θέλησαν να το γιορτάσουν με κομμάτια που ταιριάζουν στην αισθητική του brand, “πειραματικά” ωστόσο ξεκάθαρα θηλυκά. Ο οίκος Missoni παρουσίασε καλοκαιρινές αέρινες δημιουργίες, ενώ το brand Bottega Veneta προτίμησε ουδέτερα χρώματα και άνετα κομμάτια. Η Donatella Versace επέλεξε να μεταφέρει το glam που λατρεύει στις δημιουργίες της, αλλά αυτή τη φορά πέτυχε ένα άρτιο αποτέλεσμα που κολακεύει τη γυναικεία σιλουέτα. Ο Giorgio Armani συνδύασε prints, γήινες αποχρώσεις και τη χαρακτηριστική κομψότητα του οίκου και δημιούργησε τα παντελόνια και τα φορέματα που κάθε γυναίκα θέλει να φορέσει.

Ο Jeremy Scott για τον Moschino θέλησε να μεταφέρει την αγάπη του για τη Barbie στην πασαρέλα και στα κομμάτια της συλλογής κι έτσι μεταμόρφωσε κάθε μοντέλο σε μία διαφορετική κούκλα, καθεμία τέλεια και μοναδική. «Άλλωστε το θέμα είναι να νιώθεις χαρά με ό,τι ρούχο κι αν φοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.Τέλος, στο show της Prada με το λιλά αμμώδες σκηνικό, τα καλοραμμένα κομμάτια, τα prints, τα πανωφόρια με εξωτερικές ραφές και τα φορέματα σε ίσια γραμμή είχαν την τιμητική τους. «Θα ήθελα να αναβιώσω την ομορφιά εξαιρετικών υφασμάτων που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα και τονίζουν το προσεγμένο στιλ» ήταν τα λόγια της Miuccia Prada.

Επιμέλεια: Ειρήνη Σιδέρη 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή