H επιστροφή του Galliano, αυτή την φορά με τον Maison Martin Margiela!

H επιστροφή του Galliano, αυτή την φορά με τον Maison Martin Margiela!

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο, ο Βρετανός σχεδιαστής John Galliano επιστρέφει –νηφάλιος πλέον- στον χώρο της μόδας, αυτή την φορά με τον Maison Martin Margiela. Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, όλα δείχνουν πως ο Βρετανός μόδιστρος έκλεισε μια μεγάλη συμφωνία με τον Γαλλικό οίκο αναλαμβάνοντας τα χρέη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Τον Ιανουάριο, λοιπόν, αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του για τον οίκο αναλαμβάνοντας το λανσάρισμα των ανδρικών αλλά και των γυναικείων συλλογών.

Ο Renzo Rosso, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου αλλά και πρόεδρος της ORB δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Margiela είναι έτοιμος να υποδεχτεί μια νέα και χαρισματική δημιουργική ψυχή. Ο John Galliano, εκτός από μοναδικός μόδιστρος, είναι ένας από τα σπουδαιότερα και πιο αδιαμφισβήτητα ταλέντα όλων των εποχών με την καινοτομία να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του. Ανυπομονώ για την επιστροφή του για να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο που μόνο αυτός μπορεί να δημιουργήσει και του εύχομαι να βρει εδώ το νέο του σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί πως τρία χρόνια πριν ο μεγάλος couturier συνεργαζόταν με τον οίκο Christian Dior. Ήταν ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο -τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο τον Φεβρουάριο του 2011- με εκείνον να ξεστομίζει αντισημιτικά σχόλια εναντίων ενός ζευγαριού Εβραίων και τονίζοντας την αγάπη του για τον Hitler, που αποτέλεσε αιτία ώστε εκείνος να χάσει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.  Ύστερα λοιπόν από 15 χρόνια δημιουργικής πορείας, ο John Galliano βρέθηκε στο περιθώριο χάνοντας όχι μόνο την δημιουργική ηγεσία στον οίκο Dior, αλλά και το ποσοστό 91% από τον ομώνυμο οίκο του, που ανήκε στον ίδιο όμιλο. Δύο χρόνια μετά το γεγονός, στην πρώτη συνέντευξη που ο ίδιος έδωσε στα μέσα είχε δηλώσει: «Την στιγμή που όλοι έρχονταν να μου πουν ότι είχα κάνει αυτά τα φριχτά πράγματα, εγώ περιφερόμουν χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν ο βοηθός μου που μου είπε για το βίντεο. Όταν το είδα έκανα εμετό». Αργότερα ωστόσο σε μια πιο επίσημη δήλωσή του, ο Galliano πρόσθεσε πως οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για τις συνθήκες στις οποίες περιήλθε. «Μπορώ να κατηγορήσω μόνο τον εαυτό μου και γνωρίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω τις προσωπικές μου αποτυχίες και να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την κατανόηση και την συμπόνια του κόσμου».

Τον περασμένο Μάιο, η Ρώσικη εταιρεία καλλυντικών L’etoile θέλησε και εκείνη με την σειρά της να συνεργαστεί με τον μεγάλο μόδιστρο για την διαχείριση της επικοινωνίας της φίρμας αλλά και την ανάπτυξη των επώνυμων προϊόντων. Η πρόσληψη του σχεδιαστή ήταν γεγονός, ωστόσο δεν πέρασαν ούτε 5 μήνες μέχρι ο Galliano να δεχτεί την πρόταση που πραγματικά ονειρευόταν! Είμαστε σίγουροι λοιπόν πως η σχεδιαστική ιδιοφυΐα του θα ταιριάξει απόλυτα με την εκκεντρική αισθητική του Margiela, καταφέρνοντας και πάλι να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όσων έχασε!

Μαριτίνα Χαλβατζή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή