Ο ενδυματολόγος της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνει συμβουλές για άψογο στιλ

Ο ενδυματολόγος της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνει συμβουλές για άψογο στιλ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, την καλοσύνη της και το άψογο, διαχρονικό της στιλ. Ο σχεδιαστής Jacques Azagury είναι εκείνος που ‘ευθύνεται’ για μερικές από τις πιο διάσημες και εντυπωσιακές εμφανίσεις της που την ανέδειξαν σε style icon. Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο ενδυματολόγος της πριγκίπισσας μίλησε για την εποχή που συνεργαζόταν με την πριγκίπισσα και έδωσε τις μοναδικές συμβουλές του στις γυναίκες που θέλουν να είναι πάντα στιλάτες.

Ο Jacques γνώρισε την Νταϊάνα μέσω της Anne Harvey της Vogue την γυναίκα που συμβούλευε σε θέματα μόδας όλη τη βασιλική οικογένεια. Η πριγκίπισσα τον εμπιστεύθηκε αμέσως και μάλιστα εκτός από συνεργάτες έγιναν και πολύ καλοί φίλοι. «Η αγαπημένη μου μνήμη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η παρουσία της», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως θυμάται το πόσο καλά περνούσαν όταν διάλεγαν ρούχα για τις εμφανίσεις της. «Η Νταϊάνα είχε μοντέρνο στιλ που δεν ήταν ποτέ πολύ επίσημο», ένα look που προσπάθησε να δώσει και στην Naomi Watts με την οποία συνεργάστηκε για τις ανάγκες του ρόλους της στη βιογραφική ταινία για την πριγκίπισσα.

Ο σχεδιαστής δημιούργησε φορέματα για την ταινία χρησιμοποιώντας το υλικό που είχε περισσέψει από τα αυθεντικά σύνολα της Νταϊάνα. Όπως εξήγησε η Watts είχε μπει εξαρχής στον ρόλο και έτσι «από την πρώτη στιγμή που συνεργαστήκαμε, κατάλαβε αμέσως πως την έντυνα ακριβώς σαν την Diana, με την συνεργασία τους να είναι τελικά πολύ ευχάριστη. Θα σκεφτόταν ποτέ, όμως, να ντύσει ακόμα μια ‘πριγκίπισσα’; Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Kate Middleton απάντησε θετικά λέγοντας «όπως όλοι οι σχεδιαστές, έτσι κι εγώ θα ήθελα πολύ να την ντύσω», ενώ προς το παρόν συνεργάζεται με διάσημες γυναίκες για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.

Η Kelly Brook, η Sheridan Smith, η Naomi Watts και η Elizabeth McGovern είναι μερικές από τις stars που επιλέγουν τις δημιουργίες του. Το μυστικό του για τα άψογο αποτέλεσμα στο κόκκινο χαλί είναι όπως τονίζει το ότι λατρεύει τη δουλειά του: «Θέλω να κάνω τις γυναίκες να φαίνονται όμορφες. Ποτέ δεν θα έστελνα μια γυναίκα στο κόκκινο χαλί εάν έμοιαζε σαν γιαπωνέζος στρατιώτης. Πρέπει να είναι πάντα λαμπερή και σέξι». Μάλιστα, μία από τις πελάτισσές του, η Helen Mirren, έχει γίνει σύμβολο στιλ για τις ώριμες γυναίκες για αυτό ο Jacques συμβουλεύει τις γυναίκες που θέλουν να της μοιάσουν «για να είστε τόσο άψογες πρέπει να μην προσπαθείτε να μοιάσετε με την 15χρονη κόρη σας. Να ντύνεστε πάντα ανάλογα με την ηλικία σας αλλά ποτέ βαρετά».

Ο Azagury εκτός από τις εντυπωσιακές κολεξιόν του έχει δημιουργήσει και μια σειρά αρωμάτων που την χαρακτηρίζει η ίδια φιλοσοφία που διέπει όλες τις δημιουργίες του. Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Γαλλία, την Ιταλία και το Περού έφτιαξε αρώματα για κάθε γυναίκα: «τα αρώματα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα και όχι με κάποιο όνομα, αφήνοντας την κάθε γυναίκα να πειραματιστεί. Το όνομα μερικές φορές δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και επηρεάζει τα συναισθήματά μας για ένα άρωμα». Ο ίδιος συμβουλεύει πάντως να επιλέγουμε ένα άρωμα που «δεν φτάνει 10 λεπτά πριν από εσάς»! Μια πολύτιμη συμβουλή από τον άνθρωπο που έκανε την πιο κομψή και αγαπητή γυναίκα να λάμπει και να χαμογελά.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Χουλιαρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή