Make-up tips για να φαίνεστε νεότερη

Make-up tips για να φαίνεστε νεότερη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να γίνουμε πιο λαμπερές κάνουμε λάθη στην εφαρμογή του μακιγιάζ. Κάποια από αυτά τα λάθη μας κάνουν να φαινόμαστε πιο θαμπές, πιο κουρασμένες και πιο μεγάλες σε ηλικία! Για να αποφύγουμε αυτά τα λάθη καλό είναι να ξέρουμε τι μας προσθέτει και τι μας αφαιρεί χρόνια στο μακιγιάζ.

Primer: Το primer λειαίνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, «γεμίζει» τις ρυτίδες και απορροφά την περιττή λιπαρότητα ώστε το μακιγιάζ να παραμείνει αναλλοίωτο και η όψη σας αψεγάδιαστη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Το primer ενυδατώνει το πρόσωπό σας, ενώ αν είναι λιπαρό απορροφά την περιττή γυαλάδα και χαρίζει ματ βελούδινο αποτέλεσμα. Αν νιώθετε θαμπή την επιδερμίδα σας και ψάχνετε ένα προϊόν που θα χαρίσει μία πιο νεανική όψη στο μακιγιάζ σας, τότε μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε primer κάτω από το make-up.

Concealer: Μια γενναιόδωρη δόση concealer δεν θα κρύψει όλες τις ατέλειες που έχετε στην περιοχή των ματιών, αλλά μπορεί και να τις τονίσει. Η υπερβολική ποσότητα θα κάνει τις ρυτίδες πιο έντονες και θα κάνει πιο εμφανείς τις διχρωμίες αφού το concealer είναι πιο ανοιχτόχρωμο από το foundation.

Ρουζ: Θα δώσει ένα πιο ροδαλό χρώμα στα μάγουλά σας και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο υγιής και ανανεωμένη. Το ρουζ στη λάθος απόχρωση  μπορεί να μην αναδείξει όσο θέλετε το beauty look σας, γι αυτό διαλέξτε τη σωστή για την επιδερμίδα σας. Σκοπός είναι να τονίσετε την περιοχή των ζυγωματικών σας για αυτό προσέξτε στην εφαρμογή του: Πριν το απλώσετε, θυμηθείτε να χαμογελάσετε. Έτσι θα τονιστούν ακριβώς τα σημεία που πρέπει να τονίσετε, δηλαδή τα μήλα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν αντί για ρουζ που θα διαρκέσει περισσότερο.

Eyeliner: Κι όμως μία λάθος γραμμή στα μάτια σας μπορεί να σας δείξει μεγαλύτερη. Αποφύγετε τις μεγάλες γραμμές που «ξεφεύγουν» από την περιοχή των ματιών σας και σκεφτείτε πως στόχος είναι το βλέμμα σας να δείχνει πιο βαθύ και ανοδικό. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο eyeliner σε μορφή μολυβιού, το οποίο δεν απλώνεται εύκολα, μπορείτε με τη βοήθεια του ζεστού αέρα από ένα πιστολάκι να ζεστάνετε τη μύτη του.  Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει και θα απλωθεί καλύτερα. Όταν εφαρμόζετε το eyeliner στο πάνω βλέφαρο, εάν αφήσετε την εξωτερική γωνία του ματιού άβαφη, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Για να δώσετε περισσότερη έμφαση στο συγκεκριμένο εφέ μπορείτε στο εσωτερικό του ματιού να εφαρμόσετεκάποιο λευκό eyeliner.

Μάσκαρα: Στο πάνω βλέφαρο μπορείτε να βάλετε όση μάσκαρα θέλετε. Τι γίνεται όμως με το κάτω βλέφαρο; H μαύρη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες επιτείνει την εντύπωση των ρυτίδων. «Τραβάει την προσοχή στην προβληματική περιοχή και μπορεί να βαρύνει προς τα κάτω το μάτι», λέει ο make up artist της Kim Kardashian. Προσπαθήστε να σχηματίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καμπύλη γίνεται στις επάνω βλεφαρίδες περνώντας διπλή στρώση μαύρης μάσκαρα. Εάν θέλετε  να βάλετε λίγο χρώμα στις κάτω βλεφαρίδες, δοκιμάστε μια πιο ήπια απόχρωση όπως το καφέ, και χτενίστε τις με ψαλίδι βλεφαρίδων για ένα πιο φυσικό και φρέσκο look.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή