H Taylor Swift είναι το νέο ‘It girl’ της μόδας

H Taylor Swift είναι το νέο ‘It girl’ της μόδας

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις στα 24 της χρόνια η Taylor Swift έχει γίνει εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, πουλάει εκατομμύρια δίσκους, είναι κολλητή με τη Lorde και τη Selena Gomez και φυσικά ξεχωρίζει κάθε φορά με τις εμφανίσεις, τόσο στο κόκκινο χαλί μεγάλων events όσο και στην καθημερινότητά της. Μάλλον, κάπως έτσι καταφέρνει να είναι διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αλλά και αγαπητή σε τόσο μεγάλο κοινό.

Το περιοδικό του διαδικτυακού καταστήματος Asos υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι η Swift είναι ένα από τα νέα ‘It girls’ της μόδας, αποφάσισε να τη φωτογραφίσει με τα πιο stylish looks για το εξώφυλλο του τεύχους της Πρωτοχρονιάς. Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και η 24χρονη τραγουδίστρια έδωσε παράλληλα και μία συνέντευξη για τη ζωή της όπου αποκάλυψε όσα έχει μάθει μέσα από την επιτυχημένη καριέρα της αλλά και μερικά από τα μυστικά του στιλ της και της γκαρνταρόμπας της.

Αν και τα πρώην αγόρια της την θεωρούν μία από τις πιο hot παρουσίες του Hollywood, η ίδια αποκαλύπτει πως όταν ντύνεται δεν το κάνει για τους άντρες. «Πάντα έχω στο μυαλό μου τι θα σκεφτούν οι φίλοι μου» αποκαλύπτει η νεαρή τραγουδίστρια, τονίζοντας ότι «Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή τους και είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου σε αυτή τη φάση της ζωής μου». Μιλώντας για τη σημασία της φιλίας στη ζωή της είπε πως: «Οι φίλοι μου έχουν τις δικές τους ζωές και εξίσου πολυάσχολα προγράμματα με το δικό μου. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πηγαίνουμε τόσο καλά». Η Taylor νιώθει τυχερή γιa αυτό αφού θεωρεί πως πολλοί από τους ανθρώπους που περιτριγυρίζουν τους celebrities στην πραγματικότητα δεν έχουν δική τους δουλειά ή ένα δικό τους πάθος αλλά ακολουθούν παντού και πάντα τους διάσημους φίλους τους για να τους παρέχουν μία συνεχή επιβεβαίωση, κάτι που εκείνη δεν αναζητά στους φίλους της. Αυτή η συνειδητοποιημένη στάση της έχει τελικά αποφέρει καρπούς δεδομένου ότι τα τελευταία albums της έχουν ήδη εισπράξεις άνω των δύο εκατομμυρίων (και συνεχίζουν).

Μία από τις τελευταίες της επιτυχίες ήταν και το εξώφυλλο στο τεύχος Οκτωβρίου της Vogue. Μία φωτογράφιση που την επηρέασε και στο προσωπικό της στιλ, αφού ο διάσημος make up artist, Val Garland, που επιμελήθηκε το beauty look της, της έδωσε ιδέες για μία αλλαγή στα μαλλιά της. Η Swift –αλλά και άλλες stars που ακολούθησαν- λάνσαρε τη νέα τάση στο καρέ, το wob: Ένα φρέσκο και νεανικό haircut με ανάλαφρες μπούκλες που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο πολλών γυναικών. Όπως αποκάλυψε ο Val Garland, στη φωτογράφηση της Taylor στη Vogue, ο Mario Testino, ο οποίος την επιμελήθηκε, θέλησε να παρουσιάσει μία άλλη όψη της προσωπικότητας της τραγουδίστριας, κάτι πραγματικά φρέσκο και αυθόρμητο. «Έχει πραγματικά υπέροχη επιδερμίδα και αστραφτερά μάτια κι έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν τέλειο να προβάλλω αυτό το πρότυπο υγείας και φρεσκάδας» ανέφερε και ο ίδιος ο Testino.

Σε τι διαφέρει, όμως, η Taylor Swift από τις υπόλοιπες συνομήλικές της stars και γιατί θεωρείται το απόλυτο ‘It girl’ της μόδας; Η ψυχολόγος Linda Papadopoulos πιστεύει πως αυτή η επιρροή της νεαρής τραγουδίστριας στο νεανικό κοινό πηγάζει από το γεγονός πως προσφέρει μία άλλη οπτική των πραγμάτων και διαφέρει από τις υπερσεξουαλικές εμφανίσεις της Rihanna, της Rita Ora και της Nicki Minaj, διάσημων κοριτσιών που είναι τόσο γνωστές για τα τραγούδια τους όσο και για τις χορευτικές τους ικανότητες με αποκαλυπτικά outfits. Η Swift προβάλλει ένα διαφορετικό πρότυπο που επιτρέπει στα νέα κορίτσια να αναδεικνύουν τη θηλυκότητά τους αλλά να νιώθουν ταυτόχρονα πολύ άνετα με τα ρούχα τους κάθε φορά που βγαίνουν από το σπίτι. Επιπλέον, η Taylor είναι μια επαγγελματίας που δουλεύει πολύ σκληρά ενώ γράφει τη δική της μουσική, μια ικανότητα σπάνια στον χώρο της mainstream μουσικής. H Taylor Swift αγαπάει να μοιράζεται τις εμπειρίες της με το κοινό της, αντίθετα με αρκετούς celebrities της γενιάς της, ενώ έχει μια αυθεντικότητα, μία αμεσότητα και μία εντιμότητα που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή