Παγωμένο ή ζεστό; Τι κάνει καλό για τους πόνους

Παγωμένο ή ζεστό; Τι κάνει καλό για τους πόνους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν χτυπάμε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να βάλουμε πάγο, σε κάποιες όμως περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Σε ποιες περιπτώσεις κάνει καλό η  χρήση ψυχρών επιθεμάτων και σε ποιες περιπτώσεις θεραπεύουν τα θερμά επιθέματα;

  • Ο πάγος θεραπεύει τους τραυματισμούς: Ο πάγος μπορεί να ηρεμήσει τους κατεστραμμένους ιστούς, τα πρησμένα και κόκκινα σημεία, είναι ένας τρόπος να ελέγξουμε τον πόνο και την φλεγμονή.

 

  • Αντίθετα αν βάλουμε πάγο σε ένα σημείο που δεν είναι τραυματισμένο αλλά μας ενοχλεί ως αποτέλεσμα μυϊκού πόνου τότε η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αν για παράδειγμα τραυματίσετε τους μύες στο γυμναστήριο και βάλετε ένα ψυχρό επίθεμα τότε το σημείο θα αρχίσει να πονάει περισσότερο!

 

  • Χρησιμοποιήστε τα ψυχρά επιθέματα μόνο τοπικά και ποτέ για πάνω από 20 λεπτά

 

  • Εφαρμόστε τον πάγο κατευθείαν μετά τον τραυματισμό

 

  • Μπορείτε να επαναλάβετε τη χρήση πάγου αλλά αφήστε λίγο χρόνο στο σώμα σας να επανέλθει μετά την επόμενη εφαρμογή

 

  • Τα θερμά επιθέματα είναι για χρόνιους πόνους, για το στρες και τους μύες στοχεύοντας σε σπασμούς και σημεία που πονούν όπως ένας πόνος στον αυχένα ή τη μέση. Ηρεμούν το νευρικό σύστημα αλλά και τον εγκέφαλο!

 

  • Τα θερμά επιθέματα αντίθετα μπορεί να χειροτερέψουν μια φλεγμονή ή ένα τραυματισμένο σημείο και να λειτουργήσουν αρνητικά όταν ιδρώνουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή