Madonna: «Κάποτε τα δοκίμασα όλα»

Madonna: «Κάποτε τα δοκίμασα όλα»

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δύσκολο για κάποιον να μην προσέξει τη Madonna ακόμα κι αν δεν του αρέσει η μουσική της. Από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα επανεφηύρε τη δημόσια εικόνα ουκ ολίγες φορές προκειμένου να εκφραστεί ως καλλιτέχνης αλλά και ως  γυναίκα. Από επαναστατημένη νέα στις αρχές της καριέρας ή σύμβολο του σεξ και της πρόκλησης μέχρι την εικόνα της καταξιωμένη σταρ που ασχολείται με τη θρησκεία, τη yoga και τις sold out εμφανίσεις της, η Madonna κατάφερε να μείνει τόσα χρόνια στην κορυφή άλλοτε με τα επιτυχημένα τραγούδια της και άλλοτε με τις προκλητικές εμφανίσεις της ή δηλώσεις της. Η πρόσφατη ημίγυμνη φωτογράφησή της στο περιοδικό ‘Interview’ ήταν μια ακόμα δήλωση πρόκλησης εκ μέρους της, ενώ η συνέντευξή της ήταν γεμάτη αποκαλύψεις για τις σκέψεις της για τα ναρκωτικά, τον θάνατο αλλά την καριέρα της.

Προετοιμάζοντας το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2015, η τραγουδίστρια ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα στους θαυμαστές της κι ένα διαφορετικό άλμπουμ που θα αγγίζει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας, παραμένοντας πάντα πιστή στον εαυτό της και στις αξίες της. Για αυτό, η 56χρονη star δεν δίστασε για ακόμα μια φορά να φωτογραφηθεί topless φορώντας εσώρουχα και Alexander McQueen αξεσουάρ για το ‘Interview’ αλλά και να μιλήσει με ειλικρίνεια για θέματα που λίγες stars θα αποκάλυπταν δημόσια. Η σχέση της με τα ναρκωτικά, για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο νέο της hit ‘Devil Prays’ είναι για εκείνη πνευματική: «Το νέο μου τραγούδι μιλάει για όσους παίρνουν ναρκωτικά για να συνδεθούν με τον Θεό ή για να αγγίξουν ένα υψηλό επίπεδο συναίσθησης. Λέω συνέχεια ‘συνδέομαι στο Matrix’. Όταν έχεις πάρει ναρκωτικά, μπορείς να το κάνεις αυτό και για αυτό πολλοί παίρνουν ουσίες, επειδή θέλουν να έρθουν πιο κοντά στο Θεό», λέει η Madonna που βέβαια αναγνωρίζει την ψευδαίσθηση που δημιουργούν τα ναρκωτικά «από τη μία δημιουργούν την αίσθηση ότι πλησιάζεις στον Θεό και από την άλλη σε σκοτώνουν». Η ίδια έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, όπως λέει, αλλά κάθε φορά που έπαιρνε κάτι ήθελε αμέσως να το αποβάλλει: «Περνούσα τον περισσότερο χρόνο να πίνω νερό για να το αποβάλλω από τον οργανισμό μου».

Η ιδέα μιας μέρας απόλυτης ησυχίας είναι αρκετά γοητευτική για τη Madonna που σαν πολυάσχολη επαγγελματίας λέει πως «οι άνθρωποι θέλουν συνέχεια να μου μιλούν, να με ρωτάνε πράγματα, να θέλουν πληροφορίες για κάτι. Είναι ατελείωτο με τη δουλειά, τα παιδιά, τη μουσική και τον θόρυβο». Η καθημερινότητά της μπορεί να είναι δύσκολη, όμως πάντα βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό της έργο. Φέτος έγινε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τον οργανισμό ‘Child Welfare’, μια ασχολία που την ολοκληρώνει ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνιδα. Όπως δήλωσε στον David Blaine: «Όλοι είμαστε ενστικτωδώς καλοί, απλά καλυπτόμαστε κάποιες φορές από την ανηθικότητα και το σκοτάδι. Δουλειά μας είναι να απαλλαγούμε από αυτό, να ξεσκεπάσουμε τα διάφορα επίπεδα και να αποκαλύψουμε την καλοσύνη μας», για αυτό όπως δηλώνει έχει μάθει να δέχεται την αποτυχία: «Δεν λέω ότι είμαι καλή στην αποτυχία αλλά αν είσαι καλλιτέχνης και είσαι σε μια διαδικασία να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, δέχεσαι ότι δεν θα είσαι καλή σε κάποια από αυτά».

Η Madonna αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή στη ζωή της «με έπιασε μανία με τον θάνατο, την ιδέα ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει. Πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να πάρουμε όσα μπορούμε από τη ζωή». Η star ασχολείται πάλι με τη yoga μετά από πολλά χρόνια γιατί όπως παραδέχεται την κάνει καλύτερο άνθρωπο: «Έχω συνηθίσει να γυμνάζομαι με δυνατή μουσική αλλά όταν κάνεις yoga ακούς μόνο την αναπνοή σου, κάτι που θεωρώ ότι είναι απίστευτο. […] Με ολοκληρώνει. Μου αρέσει η ιδέα του να πηγαίνεις σε ένα spa και να μην μιλάς για 5 μέρες. Αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω αυτό τώρα με τα παιδιά». Παρά την μητρότητα, η Madonna ποτέ δεν αμέλησε τον ρόλο της ως γυναίκα και τραγουδίστρια για αυτό τόλμησε στα 56 της χρόνια να φωτογραφηθεί γυμνή. Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι θεωρεί ότι τη δουλειά της ό,τι πιο σημαντικό, θα έκανε λάθος αφού όπως δηλώνει  «η πορνεία, φυσικά» είναι το πιο σημαντικό επάγγελμα στον κόσμο. 37 χρόνια μετά την πρώτη της γυμνή φωτογράφηση και 22 χρόνια μετά το προκλητικό για την εποχή βιβλίο της ‘Sex’, η Madonna εξακολουθεί να εκφράζεται δημιουργικά μέσα από τη μουσική της αλλά και να προκαλεί με δηλώσεις που κάποιοι θα χαρακτήριζαν αν όχι προκλητικές τουλάχιστον ειλικρινείς και πιστές πάντα σε όσα εκπροσωπεί η ίδια σαν καλλιτεχνικό προϊόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή