Κύμινο: Το μπαχαρικό που βοηθάει στην απώλεια κιλών

Κύμινο: Το μπαχαρικό που βοηθάει στην απώλεια κιλών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα RodaleNews, το κύμινο μπορεί να προωθήσει την απώλεια κιλών. Το μπαχαρικό που βρίσκουμε σε πολλά πιάτα αλλά και σάλτσες της Ινδικής, μεξικάνικης αλλά και ελληνικής κουζίνας, μας βοηθά να χάσουμε βάρος, όπως ανακάλυψαν οι επικεφαλής μιας πρόσφατης έρευνας. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες κατανάλωναν επί τρεις μήνες τα ίδια φαγητά με τη μόνη διαφορά ότι οι μεν καρύκευαν τα πιάτα τους με κύμινο και οι δε τα έτρωγαν σκέτα. Ταυτόχρονα όλες οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλής θερμιδικής αξίας που παρακολουθούσαν ειδικοί διατροφολόγοι.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν εντυπωσιακό αφού, παρόλο που όλοι οι συμμετέχοντας έχασαν κιλά, όσοι ακολούθησαν τη δίαιτα με το κύμινο έχασαν κατά μέσο όρο 2 κιλά παραπάνω από όσους κατανάλωναν τα φαγητά χωρίς το νόστιμο μπαχαρικό. Οι γυναίκες που προτίμησαν το κύμινο σημείωσαν επιπλέον μεγαλύτερη απώλεια πόντων συνολικά αλλά και στη μέση ενώ μείωσαν και τη χοληστερίνη. Η γιατρός Alexa Fleckenstein υποστηρίζει ότι το κύμινο που ταιριάζει τέλεια με τις φακές αλλά και με το καστανό ρύζι μπορεί όχι μόνο να μειώσει τη χοληστερίνη αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και να προστατεύσει ενάντια στις τοξίνες που βρίσκονται στα φαγητά που έχουμε μαγειρέψει σε υψηλές θερμοκρασίες και προκαλούν καταστροφή των κυττάρων. Συνοδεύστε το κύμινο με μαγειρευτά πιάτα αλλά και με σνακ όπως το γιαούρτι για να δείτε διαφορά!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή