Tips για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα

Tips για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε μαύρα στίγματα στο πρόσωπο και κυρίως στη μύτη, στο μέτωπο και στο πιγούνι που μας ταλαιπωρούν και μας ενοχλούν.

Τα μαύρα στίγματα μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά σε περίπτωση που έχετε μεγάλης έκτασης στίγματα καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιο δερματολόγο. Γιατί δημιουργούνται μαύρα στίγμα και πως μπορούμε να τα εξαφανίσουμε;

Μπορεί να φταίνε τα γονίδια: Aν η μητέρα σας είχε και έχει πολλά μαύρα στίγματα τότε υπάρχει μία μικρή περίπτωση να τα έχετε κληρονομήσει από εκείνη.

Η έκθεση στον ήλιο: Είναι γνωστό πως ο ήλιος προκαλεί διάφορες φθορές στο δέρμα, εξαρτάται βέβαια, από πόσο προστατεύετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η ακμή: Όσο πολύ κι αν θέλετε να δώσετε εξαφανίσετε το σπυράκι που σας ενοχλεί, μόλις το «σπάσετε» τότε είναι πολύ πιθανόν λίγο μετά να εμφανιστούν μαύρα στίγματα. Αν από την άλλη έχετε πρόβλημα ακμής, τότε μπορεί από το συσσωρευμένο πύον να έχουν σχηματιστεί διάφορα μαύρα στίγματα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή