5 τρόποι για να τρώτε περισσότερο και να χάνετε κιλά

5 τρόποι για να τρώτε περισσότερο και να χάνετε κιλά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως οι δίαιτες περιορίζουν τις επιλογές μας στο φαγητό αλλά και τις θερμίδες που καταναλώνουμε καθημερινά, όμως στην πραγματικότητα για να χάσουμε κιλά δεν είναι απαραίτητο να μειώσουμε δραστικά τις ποσότητες και να αλλάξουμε εντελώς τις διατροφικές μας συνήθειες. Ποιες είναι οι 5 περιπτώσεις που μπορούμε να τρώμε περισσότερο αλλά και να χάσουμε κιλά;

Πρωινό: Ένα πλούσιο πρωινό όχι μόνο δεν θα σας γεμίσει με περιττές θερμίδες αλλά θα σας χορτάσει. Έτσι θα μπορείτε να ελέγξετε την όρεξη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να τσιμπολογάτε ενδιάμεσα από τα γεύματα ανθυγιεινά σνακ. Ιδανικά επιλέξτε αυγά για το πρωινό γεύμα ή τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως το γιαούρτι και οι ξηροί καρποί.

Φρούτα: Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε φάει αρκετά αλλά δεν θέλετε να υπερβείτε τις θερμίδες τότε κάθε φορά που κάνετε δίαιτα μπορείτε απλά να τρώτε περισσότερα φρούτα. Εάν καταναλώσετε, για παράδειγμα, ένα φρούτο πριν από το κυρίως γεύμα σας τότε είναι πιθανό να φάτε μικρότερη ποσότητα φαγητού. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι δημιουργούν αμέσως μια αίσθηση πληρότητας. Προτιμήστε τα μήλα, τις φράουλες και τα εποχιακά φρούτα.

Τροφές για αύξηση της μυϊκής μάζας: Προτιμήστε μπανάνες, γιαούρτι με φρούτα, γαλοπούλα και τυρί για να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα. Γιατί; Όσο περισσότερο μυϊκό ιστό έχετε τόσο πιο πολλές θερμίδες καίτε!

Πολύσπορα τρόφιμα: Τα πολύσπορα τρόφιμα που δεν έχουν επεξεργαστεί είναι ιδανικά για την απώλεια κιλών γιατί δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας. Η διαδικασία της πέψης γίνεται πιο αργά όταν καταναλώνουμε καστανό ρύζι, κινόα και κριθαράκι κι έτσι θα είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ: Τα φασόλια, το μαρούλι, το σπανάκι και οι φακές είναι τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ που προωθεί την απώλεια βάρους κρατώντας σταθερά τα επίπεδα της ινσουλίνης ενώ βοηθάει στο κάψιμο του λίπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή