4 τροφές για νεανική επιδερμίδα

4 τροφές για νεανική επιδερμίδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι κάθε μέρα να προσθέτουμε στο διαιτολόγιο μας και μια τροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Κάποιες τροφές είναι γεμάτες με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε και να φαινόμαστε υγιείς αλλά και να έχουμε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

1.Σιρόπι σφενδάμου: Το σιρόπι σφενδάμου είναι πιο δημοφιλές στον Καναδά και την Αμερική όμως υπάρχει και στην ελληνική αγορά. Προτιμήστε το αφού πρόκειται για ένα προϊόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και συστατικά που προωθούν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Καταναλώστε μια κουταλιά και μην το παρακάνετε αν προσέχετε τα κιλά σας αφού περιέχει αρκετή ζάχαρη.

2.Αγγούρια: Τα αγγούρια και ιδιαίτερα τα βιολογικά αγγούρια περιέχουν συστατικά που ενισχύουν την μνήμη αλλά και την ανανέωση των κυττάρων. Για αυτό καλό είναι να τα καταναλώνουμε και να μην τα χρησιμοποιούμε μόνο σε μάσκες προσώπου ή σώματος.

3.Λάδι καρύδας: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση του συγκεκριμένου λαδιού επί 7 εβδομάδες ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας έως και 32% περισσότερο σε ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο έκζεμα.

4.Φυλλώδη λαχανικά και λουλούδια: Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Food Science τα λουλούδια που τρώγονται έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα ραδίκια και τα παντζάρια έχουν ασβέστιο και φυτικές ίνες που ενισχύουν τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή