Julia Roberts: Η σταχτοπούτα της δεκαετίας του ‘90

Julia Roberts: Η σταχτοπούτα της δεκαετίας του ‘90

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το "Pretty Woman" δεν ήταν παρά ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι για ενηλίκους, ή το πολύ, μια παραβολή για την υπομονή και τα όνειρα μιας γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη, υλιστική κοινωνία. Κι όμως, η very pretty Julia Roberts παράφρασε με τέτοια πειθώ και ειλικρίνεια το χιλιοπαιγμένο ρόλο της πόρνης με τη χρυσή καρδιά, που μάγεψε τα πλήθη και χρίστηκε αυτόματα σταρ, σε μια περίοδο αμηχανίας στο, όντως ανδροκρατούμενο, Χόλιγουντ.

Το άρωμά της κρατάει ακόμη, και το πλατύ χαμόγελο με το γάργαρο γέλιο της μας υπενθυμίζουν πως το κορίτσι που ερωτεύθηκε δις ο Richard Gere και ο Hugh Grant ("Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ") δεν εκτοξεύτηκε μετεωρικά και τυχαία στην κορυφή. Περίμενε μια γεμάτη δεκαετία για το Όσκαρ της, ως Erin Brockovich με τσαγανό και ατελείωτα πόδια. "Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα" που ακολούθησε έχει τελείως ξεχαστεί, όχι όμως και η αμοιβή της Roberts: 25 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ που ακόμη δεν έχει καταρριφθεί από συνάδελφό της παγκοσμίως.

Ο γάμος και τα παιδιά καθυστέρησαν την καριέρα της, αλλά οι καλοί της φίλοι, η Συμμορία των 11 του Soderbergh και του Clooney, της έδωσαν ευπρεπή απασχόληση σε μικρούς ρόλους μέχρι να επανέλθει μερικώς με τον "Αύγουστο" και μια ακόμη υποψηφιότητα στα μεγάλα βραβεία. Οι όμορφες, γύρω στα 50 συνοδοιπόροι της, η Sandra Bullock, η Michelle Pfeiffer, η Gwyneth Paltrow και η Halle Berry, ισορροπούν λεπτά ανάμεσα στη μητρότητα και τη σκληρή κινηματογραφική πραγματικότητα των νεανικών blockbuster και των ταινιών δράσης, αλλά η Roberts, με τη χαρακτηριστική νωχελικότητα της Νότιας, επιδεικνύει αυτοπεποίθηση και υπομονή, σαν να μη βιάζεται για την αναγέννησή της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή