Ο Jon Hamm δεν έχει τίποτα κοινό με τον Don Draper

Ο Jon Hamm δεν έχει τίποτα κοινό με τον Don Draper

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Jon Hamm έχει το ίδιο στιλ με τον Don Draper, την ίδια γοητεία και την ίδια φωνή, όμως στην πραγματικότητα ο 43χρονος ηθοποιός δεν έχει τίποτα κοινό με τον διαφημιστή που υποδύεται στη δημοφιλή σειρά Mad Men. Λίγες εβδομάδες πριν την προβολή των τελευταίων επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς, ο Hamm έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Stylist μιλώντας για τα μαθήματα ζωής που πήρε όταν έχασε τους γονείς του σε μικρή ηλικία, αλλά και για την οικογενειακή του ζωή, τα social media και το νέο σήριαλ όπου θα πρωταγωνιστήσει.

«Δεν είμαι σαν τον Don Draper» είναι το πρώτο πράγμα που λέει στον δημοσιογράφο που του ζητά να περιγράψει τον εαυτό του. Γεννημένος στο St. Louis του Missouri, ο Jon Hamm είναι όπως λέει ‘πιστός, φιλικός και ευγενικός’ όπως οι συντοπίτες του αλλά και πολύ ζεστός και γοητευτικός. Πλέον μένει στο Λος Άντζελες και μοιάζει να απολαμβάνει την επιτυχία που γνώρισε με τον ρόλο του στο Mad Men έχοντας κατασταλάξει σαν άντρας για όσα είναι σημαντικά για αυτόν. «Είναι κλισέ αλλά δεν ιδρώνω για τα ανούσια πράγματα πλέον», λέει ο ηθοποιός και τονίζει πως «χωρίς να θέλω να ακουστώ σαν κάποιος life-guru, απλά θέλω να ζήσω μια ζωή, να είμαι ευτυχισμένος, να βοηθάω τους ανθρώπους και να συνεισφέρω σε κάτι». Για αυτό, προσπαθεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνος την οικογένειά του και λιγότερο στα social media όπου δεν έχει κανένα λογαριασμό: «Σκέφτηκα ότι δεν δίνω αρκετή προσοχή στους φίλους μου και την οικογένειά μου οπότε σε κάποιο άλλο επίπεδο ένιωσα αντιπαραγωγικός. Μάλλον μπαίνω στο internet πάρα πολύ και ξοδεύω πολύ χρόνο στο Candy Crush. Νομίζω είμαι στο επίπεδο 280 που είναι παράλογο».

Ο Jon Hamm έπρεπε να μεγαλώσει απότομα όταν σε ηλικία 10 ετών έχασε τη μητέρα του και δέκα χρόνια μετά έχασε και τον πατέρα του, αλλά δέθηκε περισσότερο με τις δύο του αδερφές: «Ζούσα με την μεγαλύτερη αδερφή μου για ένα χρόνο μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Οι δυο μου αδερφές είναι παιδιά του πατέρα μου από τον πρώτο του γάμο και είναι 7 και 11 χρόνια μεγαλύτερες από εμένα. Μένουν στο St.Louis και έχουν πλέον μεγάλα παιδιά και η μία έχει και εγγόνι, οπότε εγώ είμαι ο περίεργος θείος που μένει στη Δυτική Ακτή». Από μικρή ηλικία έγινε πολύ ανεξάρτητος ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει το πένθος του για τους γονείς του: «Όταν χάνεις ένα γονιό ή και τους δύο γονείς υπάρχει μια αίσθηση εγκατάλειψης που απορροφάς αναπόφευκτα. Οπότε πάλευα με αυτό αλλά και με το να σηκώνομαι κάθε πρωί και να συνεχίζω την καθημερινότητα μου. Ήθελα να έχω ένα πρόγραμμα για να ακολουθώ. (Όταν πέθανε ο πατέρας μου) επέστρεψα στο πατρικό μου, γράφτηκα σε ένα κολλέγιο και έπιασα δουλειά σε ένα εστιατόριο για να ξυπνάω κάθε μέρα και να έχω μια ρουτίνα. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να παρακάμψεις το πένθος και είναι δύσκολο να το μαθαίνεις σε μικρή ηλικία γιατί είναι σκληρό να αντιμετωπίζεις την έννοια του ‘για πάντα’ τότε. Τα πράγματα γίνονται καλύτερα, αλλά (η απώλεια) δεν φεύγει ποτέ».

Ο ηθοποιός πέρασε αρκετό χρόνο με ‘παρένθετους’ γονείς, όπως λέει, φίλους των γονιών του και τρεις γυναίκες που τον βοήθησαν όταν ήταν μόνος χωρίς σπίτι ή λεφτά. Όσο πενθούσε τον πατέρα του, ο Hamm αποφάσισε να περάσει από audition σε μια θεατρική παραγωγή για το ‘A Midsummer Night’s Dream’ ξεκινώντας έτσι –αν και με κάποια διαλείμματα- μια καριέρα στην υποκριτική που ήταν πάντα το μεγάλο  του πάθος. Σήμερα έχοντας κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση για το ταλέντο του, έχει στο βιογραφικό του αρκετές συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες και ρόλους τηλεοπτικές σειρές ενώ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της δημοφιλής βρετανικής σειράς Black Mirror. Το 2015 θα προβληθούν τα πολυαναμενόμενα τελευταία επεισόδια του Mad Men όπου ο Jon Hamm για ακόμα μια φορά θα μας δώσει μαθήματα γοητείας και στιλ υποδυόμενος τον Don Draper, έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή