Karlie Kloss: Οι αναμνήσεις της από τον μέντορά της, Oscar de la Renta

Karlie Kloss: Οι αναμνήσεις της από τον μέντορά της, Oscar de la Renta

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Karlie Kloss έχει καταφέρει στα 22 της χρόνια να γίνει ένα από τα πιο πολυάσχολα μοντέλα της βιομηχανίας με πολλές φωτογραφήσεις, καμπάνιες και shows στο βιογραφικό της. Ο σχεδιαστής Oscar de la Renta που φέτος τον Οκτώβριο έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 82 ετών, είχε δει από τα πρώτα της κιόλας βήματα στο χώρο της μόδας τη μοναδική γοητεία της. Η θηλυκότητα, ο ρομαντικός και η γλυκύτητα που εκπέμπει η Karlie Kloss την έκανε ιδανική προσωποποίηση της ‘Oscar de la Renta’ γυναίκας και της έδωσε την ευκαιρία να κλείνει και να ανοίγει τα shows του σχεδιαστή που έμελε να γίνει ο μέντοράς της. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Kloss μίλησε για την τελευταία συγκινητική συζήτηση που είχε με τον σχεδιαστή αλλά και τις σημαντικές συμβουλές που της έδωσε.

«Τον θυμάμαι να λέει ότι ομορφιά για εκείνον είναι ο συνδυασμός αυτοπεποίθησης και ευγένειας στον ίδιο άνθρωπο. Το είχε δει σε μένα αυτό πριν καν το καταλάβω κι εγώ η ίδια. Όταν έκλεινε τη μουσική και επικρατούσε ησυχία στο δωμάτιο με έβαζε να περπατώ στην πασαρέλα κι ενέπνεα την ουσία της Oscar γυναίκας», λέει η Karlie Kloss στο αμερικάνικο περιοδικό Glamour για τον Oscar de la Renta που ξεκίνησε την καριέρα του πριν 50 χρόνια και έχει ντύσει γυναίκες όπως η Jackie Kennedy και η Hilary Clinton. Το διάσημο μοντέλο είχε γνωρίσει τον σχεδιαστή όταν ήταν μόλις 15 ετών και τον επισκέφτηκε στο atelier του για να προετοιμαστεί για την δεύτερη επίδειξη μόδας της καριέρας της. «Κάποια εποχή που ήμουν ακόμα στο λύκειο κάναμε μαζί μια φωτογράφηση. Την επόμενη μέρα είχα να πάω στον χορό αποφοίτησης του σχολείου μου και μου έδωσε μια τουαλέτα από την κολεξιόν του για την περίσταση», θυμάται η Karlie που έβλεπε στον σχεδιαστή εκτός από έναν συνεργάτη και μια πατρική φιγούρα.

Λίγο πριν τον θάνατο του Oscar de la Renta, η Karlie Kloss θυμάται πως προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή την αρρώστια του: «Τα τελευταία χρόνια άνοιγα και έκλεινα τα show του και ενώ γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο για εκείνον να περπατήσει, άρχισε να με βγάζει στην πασαρέλα μαζί του για να χαιρετίσει τον κόσμο. Με κρατούσε σφιχτά όταν περπατούσαμε, κι εγώ αισθανόμουν ότι ήταν μεγάλη τιμή. Τώρα που τα ξανασκέφτομαι συνειδητοποιώ ότι γινόταν ολοένα και πιο αδύναμος αλλά εγώ πάντα τον έβλεπα πάντα σαν έναν πολιτισμένο άντρα». 

Η Karlie έχει κρατήσει τα σημαντικά μαθήματα ζωής που έμαθε από τον σχεδιαστή μέσα από τις συζητήσεις που έκαναν. Μάλιστα στην τελευταία συζήτησή τους στο Met Gala, ο Oscar de la Renta εκμυστηρεύτηκε στην Kloss την ιστορία γνωριμίας του με την σύζυγό του, Annette. «Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να αγαπάς, να αγαπιέσαι και να κάνεις αυτά που αγαπάς» είπε στην 22χρονη Kloss, η οποία δεν μπορούσε παρά να θαυμάσει και να εμπνευστεί από ένα άνθρωπο που ήταν 81 ετών και ακόμα ήταν ευτυχισμένος που πήγαινε κάθε μέρα για δουλειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή