5 κίνδυνοι για την υγεία που κρύβονται σε μια γυναικεία τσάντα

5 κίνδυνοι για την υγεία που κρύβονται σε μια γυναικεία τσάντα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κομψή γυναικεία τσάντα είναι το αγαπημένο αξεσουάρ κάθε γυναίκας. Πόσο προσεχτικές, όμως, είμαστε με το περιεχόμενό τους; Μια τσάντα μπορεί να περιέχει προσωπικά αντικείμενα αλλά και πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ή που έχουμε ξεχάσει στην τσάντα για μήνες και μπορεί να φέρουν μικρόβια επικίνδυνα για την υγεία μας.

1.Πλαστικά μπουκάλια νερού: Είναι καλό να πίνουμε νερό καθημερινά για να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, όμως όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια μπουκάλια για αρκετό διάστημα μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία μας. Κάποια χημικά που περιέχονται στο πλαστικό μπορεί να μεταβούν στο νερό και να δημιουργήσουν από ορμονικές διαταραχές έως και προβλήματα γονιμότητας.

2.Προιόντα μακιγιάζ: Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε συχνά τα προϊόντα μακιγιάζ που κουβαλάμε καθημερινά στη τσάντα μας αλλά καλό είναι να τα αντικαθιστούμε όταν πρέπει. Τα βακτήρια- σε περίπτωση που δημιουργηθούν- μπορεί να μεταφερθούν από το ένα προϊόν στο άλλο  και να δημιουργήσουν διάφορα δερματικά προβλήματα.

3.Χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα: Αν χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο και το βάλετε στη τσάντα σας για να το πετάξετε αργότερα, τότε τα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν στα χέρια σας κάθε φορά που ψάχνετε κάτι μέσα στην τσάντα σας.

4.Βαριά αντικείμενα: Βιβλία, προϊόντα ομορφιάς και άλλα αντικείμενα που είναι βαριά μπορεί να αυξήσουν το συνολικό βάρος της τσάντας σας τόσο που είναι πιθανό μετά από ένα χρονικό διάστημα να δημιουργήσει πόνους στον αυχένα, τον λαιμό ή την μέση σας.

5. Κινητό τηλέφωνο: Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα ένα στα έξι κινητά είναι μολυσμένα από ίχνη περιττωμάτων και άλλα μικρόβια που μπορεί να μεταφερθούν στα καθαρά χέρια σας και στο πρόσωπό σας, αν δεν καθαρίζετε συχνά το κινητό σας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή