Jamie Oliver: Τα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από την εργασιομανία του

Jamie Oliver: Τα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από την εργασιομανία του

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Jamie Oliver είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ παγκοσμίως που κέρδισε την αγάπη του κοινού μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του αλλά και τα πολλά βιβλία μαγειρικής που έχει κυκλοφορήσει. Ο βρετανός μπορεί να θεωρείται ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με τα εστιατόρια του και τα βιβλία του να του αποφέρουν 150 εκατομμύρια ετησίως, όμως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει  προβλήματα υγείας εξαιτίας της εργασιομανίας του. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ‘Daily Mail’ επιθυμεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής του λίγο πριν κλείσει τα 40 και να γίνει και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Ο σεφ που ξεκίνησε εκστρατείες προκειμένου να μάθει στους μαθητές να τρώνε υγιεινά και στους γονείς τους να διαλέγουν φρέσκα προϊόντα, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις δικές του συμβουλές για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Όπως είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα, έφτασε σε ένα σημείο όπου δεν κοιμόταν καθόλου και δεν μπορούσε να λειτουργήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος: «Την τελευταία δεκαετία κοιμόμουν κατά μέσο όρο 3 με 4 ώρες κάθε βράδυ. Αυτό το καλοκαίρι αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα. Δεν λειτουργούσα φυσιολογικά. Καθόμουν στο γραφείο μου και με έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήταν ωραίο» είπε και πρόσθεσε ότι «νιώθω ότι θα έπρεπε να παραδεχτώ ότι είμαι αλκοολικός γιατί ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Το δικό μου πρόβλημα είναι, όμως, ότι δεν κοιμάμαι». Ο Oliver αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτόν τον τρόπο ζωής: «Δεν θέλω να ακουστώ περίεργος αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσω την σχέση μου με τον εαυτό μου γιατί από εκεί ξεκινούσε όλο αυτό», είπε και τόνισε ότι σκοπεύει να κάνει δραστικές αλλαγές: «Το πιο σημαντικό είναι να τα ξεκαθαρίσω με μένα. Συνειδητοποίησα ότι έχω κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα που αγνοούσα για χρόνια».

Ο Jamie Oliver είναι εργασιομανής, κάτι που η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του γνώριζε εδώ και καιρό.  Όπως λέει ο ίδιος, η σύντροφός του αλλά και οι φίλοι του γκρίνιαζαν ότι πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, κάτι που ο ίδιος κατάλαβε λίγο πριν κλείσει τα 40. Ο σεφ που έχει πουλήσει στη Βρετανία περισσότερα βιβλία από την συγγραφέα του Harry Potter, JK Rowling, πλέον ξυπνάει στις 5 το πρωί, όπως πάντα, αλλά κοιμάται στις 10 το βράδυ. Χωρίς να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη, ο Jamie στράφηκε στην τεχνολογία για βοήθεια, αφού πλέον φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι που καταμετράει τις συνήθειες του ύπνου, τις θερμίδες, τη διάθεσή του και τη γυμναστική που κάνει: «Δονείται στο χέρι μου και δεν μπορώ να το αγνοήσω» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «Είμαι πιο υγιής πλέον και έχω περισσότερη ενέργεια. Έχω πιο αιχμηρή και πιο νηφάλια σκέψη». Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε κοιμάται με μια μεταξωτή μάσκα ματιών και ωτοασπίδες ενώ έχει ήδη χάσει 12 κιλά με ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής.

«Δεν κάνω δίαιτα. Πότε δεν έχω κάνει», είπε ο βρετανός σεφ που προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά έκανε μερικές μικρές αλλαγές στο διαιτολόγιό του: «Πήγα από τα λευκά στα καστανά, σε πιο πολύπλοκους υδατάνθρακες. Είναι τόσο απλό». Εξάλλου, ο Oliver, που πέρασε άσχημα μαθητικά χρόνια επειδή ήταν δυσλεξικός, έχει μια καθολική γνώση για την διατροφή. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε όχι μόνο διάβασε το πρώτο βιβλίο πέρυσι (το Hunger Games που λατρεύει η κόρη του Poppy), αλλά αποφάσισε να διευρύνει τις γνώσεις του στην διατροφή παρακολουθώντας μαθήματα στο St Mary’s πανεπιστήμιο του νοτιοδυτικού Λονδίνου: «Ήθελα να το κάνω γιατί παρόλο που χρησιμοποιώ αυτές τις γνώσεις στη δουλειά, τα περισσότερα τα ξέρω από την εμπειρία μου. Ήθελα να έχω σωστή εκπαίδευση», είπε ο Oliver. Ο Jamie Oliver που ξεκίνησε την καριέρα του ως ‘Naked Chef’ (γυμνός σεφ) όπως ήταν ο τίτλος της εκπομπής του, μεγάλωσε, απέκτησε αυτοπεποίθηση και αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο. Όπως δήλωσε, άλλωστε, στην Daily Mail για τα μελλοντικά του σχέδια «με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά δεν θέλω να γίνω πολιτικός ούτε να συσχετιστώ με κάποιο πολιτικό κόμμα γιατί μπορώ να κάνω καλύτερη δουλειά μόνος μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή