Πως θα αποφύγετε την μελαγχολία των γιορτών

Πως θα αποφύγετε την μελαγχολία των γιορτών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να ξεκουραστούν, να περάσουν όμορφες στιγμές με την οικογένειά τους και να προετοιμαστούν για τη νέα χρονιά. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που κατά τη διάρκεια των γιορτών νιώθουν μια μελαγχολία: Είτε γιατί έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τις διακοπές τους και απογοητεύονται, είτε επειδή έχουν συνδέσει τα Χριστούγεννα με άσχημες στιγμές, είτε επειδή δεν μπορούν να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα τους ή να αφήσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Για να μπορέσετε να απολαύσετε φέτος τις γιορτές και να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Δεχθείτε τις παραδόσεις: Ποια μέρα φτιάχνουμε μελομακάρονα, πότε στολίζουμε το δέντρο και πότε ανταλλάσσουμε δώρα; Μπείτε στο κλίμα των γιορτών και μοιραστείτε με τους κοντινούς σας ανθρώπους όμορφες στιγμές δημιουργώντας καινούριες (οικογενειακές) παραδόσεις που θα ακολουθείτε για χρόνια!

2. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε το παρελθόν: Αν τα πιο ευτυχισμένα σας Χριστούγεννα ήταν πριν πολλά χρόνια όταν ήσασταν παιδί, μην περιμένετε κάθε χρόνο να αναβιώσετε τις ίδιες στιγμές. Ως ενήλικας θα έχετε διαφορετικές εμπειρίες, θα προσφέρετε στα παιδιά όμορφες αναμνήσεις και ίσως κουραστείτε και λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο!

3. Μην προσπαθείτε να είστε τέλεια: Δεν είναι εύκολο να αγοράσετε δώρο για όλους, να φτιάξετε νόστιμα γλυκίσματα, να καθαρίσετε το σπίτι για τους καλεσμένους και να κάνετε και την περιποίηση ομορφιάς που θέλετε. Βάλτε προτεραιότητες και μην προσπαθείτε να είστε τέλεια σε όλα. Σημασία έχει να περάσετε όμορφα και όχι να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις όλης της οικογένειας!

4. Να είστε παρούσα: Οι προετοιμασίες μπορεί να απορροφήσουν όλη σας την ενέργεια και τη στιγμή που θα κάτσετε στο τραπέζι ή θα πάτε στο ρεβεγιόν θα είστε ήδη εξαντλημένη. Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε για να είστε παρούσα και να ζήσετε την εμπειρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή