Russell Crowe: «Είναι μύθος ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν βρίσκουν δουλειά στο Hollywood»

Russell Crowe: «Είναι μύθος ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν βρίσκουν δουλειά στο Hollywood»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Isabella Rossellini πρόσφατα δήλωσε ότι το Hollywood αγνοεί τις μεγαλύτερες γυναίκες, μια άποψη που έχουν εκφέρει κι άλλες συνάδελφοί της. Η Angelina Jolie ως μητέρα του Colin Farrell στο Alexander, η Susan Sarandon ως γιαγιά της Melissa McCarthy στο ‘Tammy’ ή η Anne Bancroft ως μητέρα της κατά 8 χρόνια μικρότερής της Katharine Ross στο The Graduate, είναι μερικά μόνο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία του θεάματος σπάνια επιλέγει σε πρωταγωνιστικό ρόλο μεγαλύτερες γυναίκες που είναι πιο κοντά ηλικιακά στους ρόλους που υποδύονται. Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, Russell Crowe, έδωσε μια συνέντευξη στο αυστραλιανό περιοδικό «Women’s Weekly», δίνοντας μια εντελώς διαφορετική άποψη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Hollywood.

Ο 50χρονος ηθοποιός που φέτος θα κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «The Water Diviner» δήλωσε ότι «οι γυναίκες που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ρόλοι είναι όσες είναι 40, 45, 48 και ακόμα θέλουν να υποδύονται τις ενζενί και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν παίρνουν ρόλους 21χρονων κοριτσιών». Ο Crowe που μετράει 44 χρόνια καριέρας στην υποκριτική πιστεύει ότι η επιτυχία είναι πιθανή τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας ενώ η άποψη ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τις γυναίκες είναι μύθος: «Η Meryl Streep μπορεί να σας δώσει 10,000 παραδείγματα και επιχειρήματα για αυτό. Το ίδιο και η Helen Mirren και άλλες ηθοποιοί».

«Εάν είσαι πρόθυμος να αποδεχτείς τον εαυτό σου, τότε μπορείς να δουλέψεις σαν ηθοποιός», λέει ο ηθοποιός και προσθέτει ότι «εάν υποκρίνεσαι ότι είσαι ακόμα νέος ενώ έχεις φτάσει στην ηλικία μου, τότε δεν λειτουργεί». Ο Russell Crowe που βραβεύτηκε με ένα Oscar για το Gladiator και έδωσε εκπληκτικές ερμηνείες σε ταινίες όπως το The Insider και το A Beautiful Mind, πλέον σκοπεύει να δοκιμάσει τις ικανότητές του και στην σκηνοθεσία. Μάλιστα, όπως λέει, εάν το «The Water Diviner»  έχει εμπορική επιτυχία θα μπορέσει να γυρίσει ταινίες στην πατρίδα του, την Αυστραλία, και να περνάει περισσότερο χρόνο με τους δύο γιους, τον 10χρονο Charlie και τον 8χρονο Tennyson. «Ακόμα και τις περιόδους μεγάλης επιτυχίας στη ζωή μου, ο πρωταρχικός στόχος αφού τελείωνα τη δουλειά ήταν να επιστρέψω σπίτι και να είμαι με τα παιδιά μου», είπε ο ηθοποιός.

Στην νέα ταινία που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί υποδύεται τον Joshua Connor, έναν Αυστραλό αγρότη που χάνει τους τρεις γιους του στον πόλεμο της Καλλίπολης. Για τις ανάγκες του ρόλους το cast πέρασε από ακροάσεις που διήρκησαν 9 ώρες αλλά και από boot camp που περιλάμβανε ασκήσεις και βόλτες 50 χιλιομέτρων με μηχανές. Το ρίσκο, όπως το χαρακτηρίζει ο ηθοποιός, να δημιουργήσει μια ταινία από τη θέση του σκηνοθέτη είναι μεγάλο αλλά όπως λέει «όσο έμαθα τι θέλω να κάνω, άλλο τόσο έμαθα τι δεν πρόκειται να κάνω ποτέ». Ο Russell Crowe στα 50 του χρόνια έχει αποφασίσει να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του αλλά και να δημιουργήσει ταινίες δουλεύοντας στην Αυστραλία. Όπως δηλώνει, άλλωστε, δεν του φαίνεται πια φυσιολογικό να μπαίνει στο αεροπλάνο για να πάει στη δουλειά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή