Μήπως σαμποτάρετε την επιτυχία;

Μήπως σαμποτάρετε την επιτυχία;

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές έχετε θέσει νέους στόχους αλλά δεν έχετε καν πλησιάσει στην ολοκλήρωσή τους; Κάθε χρόνο θέλετε να καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή των προσδοκιών σας, να επιτύχετε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, όμως τις περισσότερες φορές απογοητεύσετε. Τι είναι αυτό που δεν σας επιτρέπει να επιτύχετε; Μήπως ξεκινά από εσάς και δεν επηρεάζεται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες;

1. Δεν έχετε σωστές προτεραιότητες:  Είναι καλό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κάθε φορά που κατακτάτε κάτι. Μην σαμποτάρετε όμως την επιτυχία κάνοντας ένα βήμα μακριά από τον στόχο σας. Αν για παράδειγμα χάσατε 2 κιλά αλλά έχετε στόχο να χάσετε 10, μην επιβραβεύσετε τον εαυτό σας επιστρέφοντας στην κακή διατροφή που κάνατε αλλά βρείτε το κουράγιο να συνεχίσετε.

2. Υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας: Κάθε φορά που βάζετε ένα στόχο, δεσμεύεστε να τον επιδιώξετε. Όμως μπορεί τελικά να μην έχετε ικανότητα ούτε να δεσμευτείτε ούτε να το καταφέρετε. Καλό είναι, λοιπόν, να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους και να μην περιμένετε ότι θα αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας από την μια μέρα στην άλλη.

3. Ξεκινάτε πάντα ‘από αύριο’: Μην αυταπατάστε, δεν πρόκειται να κάνετε αύριο ό,τι δεν κάνατε σήμερα εκτός αν είστε πολύ αποφασισμένοι. Για αυτό προσπαθήστε να κάνετε μικρά βήματα καθημερινά χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει ένα μεγάλο βήμα ‘από αύριο’.

4. Νομίζετε ότι είστε δημιουργικοί και παραγωγικοί (ενώ δεν είστε): Μερικές φορές πιστεύουμε ότι κάνουμε πράγματα που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην επιτυχία αλλά κατά βάθος απλά λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Όταν για παράδειγμα διαβάζουμε άρθρα για μια δίαιτα, δεν σημαίνει ότι θα την ακολουθήσουμε, κι όταν προγραμματίζουμε το πώς θα κάνουμε ένα project στη δουλειά, δεν σημαίνει ότι κάναμε τη μισή δουλειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή