6 τρόποι για να μην ξεφύγετε από τη δίαιτά σας

6 τρόποι για να μην ξεφύγετε από τη δίαιτά σας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια των γιορτών όλοι λίγο-πολύ βγαίνουμε εκτός προγράμματος. Η διατροφή που ακολουθούμε διαταράσσεται από τα εορταστικά τραπέζια, τους μπουφέδες με τα πολλά γλυκά και λαχταριστά ορεκτικά αλλά και από τα κουτάκια με μπισκότα και μελομακάρονα που στολίζουν το σπίτι. Για να μην ξεφύγετε από την δίαιτα σας, ακολουθήστε τις 6 παρακάτω συμβουλές:

1. Μην πηγαίνετε σε τραπέζια και πάρτι με ‘άδειο στομάχι’: Όσο πιο πολύ πεινάτε, όσο πιο πολύ στερηθήκατε, τόσο πιο πολύ θα φάτε. Εάν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και κατά τη διάρκεια των γιορτών τότε το πιο πιθανό είναι να μην επιθυμείτε ούτε γλυκά ούτε υδατάνθρακες!

2. Διαχωρίστε το ‘θέλω’ από το ‘το έχω ανάγκη’: Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας πριν απλώσετε το χέρι για να φάτε ένα ακόμη μελομακάρονο είναι ‘το θέλω αλλά δεν το έχω ανάγκη’.

3.Πιείτε νερό: Είναι γνωστό ότι μερικές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα για αυτό καλό είναι να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας συχνά και ειδικά πριν το φαγητό.

4. Να τρώτε αργά: Χρειάζονται 20 λεπτά περίπου για να καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει σε σημείο κορεσμού μετά το φαγητό, για αυτό όσο πιο αργά φάτε τόσο πιο εύκολα θα διευκολύνετε τον εαυτό σας να μην καταναλώσει περισσότερο από όσο χρειάζεται.

5.Προτιμήστε τις πρωτεΐνες: Μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφύγετε τα γλυκά και τα αρτοπαρασκευάσματα όμως καλό είναι να καταναλώσετε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη πριν  βουτήξετε στον μπουφέ με τις λιχουδιές. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η λιγούρα για κάτι γλυκό ενώ θα χορτάσετε πολύ πιο γρήγορα!

6.Μην καταπιέζετε τον εαυτό σας: Οι γιορτές είναι καλύτερες όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και να βγει για λίγο εκτός προγράμματος. Μην καταπιέζεστε αρκεί να μην ξεφύγετε τόσο ώστε να μην μπορείτε να επανορθώσετε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή