7 συνήθειες που υπόσχονται μακροζωία

7 συνήθειες που υπόσχονται μακροζωία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στο προσδόκιμο ζωής. Το άγχος, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικές από τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν την μακροζωία. Ευτυχώς, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες υγιεινές συνήθειες για είστε και να παραμείνετε υγιείς για αρκετά χρόνια.

1.Σούσι: Δεν είναι τυχαία που οι γιαπωνέζες ζουν πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ωμέγα-3 λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια αλλά και στο σούσι μπορούν  να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

2.Σοκολάτα: Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας υγείας με μέτρο, δηλαδή 2 μερίδες την εβδομάδα, ευνοούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

3. Ευτυχία: Οι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε μια ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους παρά σε μια λιγότερο ευτυχισμένη. Η ευτυχία, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την αισιοδοξία αλλά και με το λιγότερο άγχος. Τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης και η μειωμένη αρτηριακή  πίεση μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.

4.Ξηροί καρποί:  Η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, του διαβήτη, του καρκίνου και άλλων σοβαρών παθήσεων. Σύμφωνα με έρευνες όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από όσους δεν καταναλώνουν καθόλου ξηρούς καρπούς.

5. Πείτε όχι στην καθιστική ζωή: Η καθιστική ζωή μπορεί αν κάνει καλό.. στη δουλειά σας, αλλά δεν κάνει καλό στον οργανισμό σας. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που κάθονται πάνω από 6 ώρες την ημέρα έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διάφορες παθήσεις συγκριτικά με τις γυναίκες που κάθονται καθημερινά λιγότερο από 3 ώρες.

6.Κρασί: Οι επιστήμονες συνιστούν την κατανάλωση κρασιού με μέτρο – ένα ποτήρι την ημέρα- για την μείωση κινδύνου διάφορων σοβαρών παθήσεων.

7.Άσκηση:  Η γυμναστική δεν θα βελτιώσει μόνο τη σιλουέτα σας αλλά θα απελευθερώσει και ενδορφίνες και ενέργεια που σχετίζεται με τη μακροζωία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή