Μόνικα: Γράμμα από μακριά

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαθαίνω, παρατηρώ, διαβάζω, ρουφάω ιδέες, γράφω… Όπου και αν πάει κανείς, την ίδια ανάγκη για επικοινωνία έχει. Η Αμερική για μένα είναι ένα μαγευτικό ταξίδι», αναφέρει η Μόνικα στην τηλεφωνική μας επικοινωνία. Το τρίτο της album, με τίτλο «Secret in the dark»,  ηχογραφημένο στα Dunham Studios του Brooklyn, έχει κυκλοφορήσει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο εκείνη εξακολουθεί να μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε δύο χώρες. «Έχω πλέον τη γειτονιά μου και στη Νέα Υόρκη.  Αλλά μου λείπουν οι φίλοι μου, οι εκδρομές μας, το σπίτι μου, η ασφάλεια της οικογένειας στην Ελλάδα. Όταν, πάλι, είμαι στην πατρίδα ανυπομονώ για τις συναυλίες, τη ζωντάνια και το δημιουργικό κόσμο της Νέας Υόρκης. Ο κάθε τόπος έχει την ιδιαιτερότητά του, ξεχωριστή ομορφιά και διαφορετικά χαρίσματα να προσφέρει».

Ο τρίτος της δίσκος, ο οποίος σηματοδοτεί μια στροφή στο μουσικό της ύφος, από τις γνώριμές μας μπαλάντες σε πιο pop και χορευτικές συνθέσεις με αναφορές στα ’80s, συμπυκνώνει όλα όσα έχει ζήσει το τελευταίο διάστημα. «Είμαι χαρούμενη που δεν βιάστηκα ή δεν με πίεσε κανείς για μια αλλαγή. Ήρθε αβίαστα, μέσα από τα ταξίδια μου, τους ανθρώπους που γνώρισα, τις εμπειρίες που έζησα, κι έτσι βγήκε αυτή η δουλειά ακριβώς όπως έπρεπε. Αληθινή». Αν θα είναι, ωστόσο, επιτυχημένη θα κριθεί και από τις γέφυρες που θα δημιουργήσει με το ακροατήριό της. «Αυτό μόνο ορίζω ως επιτυχία: το να επικοινωνώ με το κοινό. Να μοιραζόμαστε εμπιστευτικά ιστορίες μια ζωή. Μέσα από κύματα ποικιλίας μουσικής, ανάλογα με την εποχή, στο πέρασμα των χρόνων. Και γι᾽ αυτό αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη. Επειδή έχω βρεθεί με τόσο κόσμο χάρη στη μουσική».

Τη ρωτώ αν αντλεί έμπνευση από σύγχρονούς της καλλιτέχνες: «Πολλούς. Παρακολουθώ τα μεγάλα ονόματα της μουσικής, θαυμάζω την εξέλιξη του θεάματος. Αλλά αισθάνομαι ότι με εμπνέουν περισσότερο οι απλοί άνθρωποι. Τις προάλλες, ένας από τους σερβιτόρους στο καφέ της γειτονιάς μου, μου έδωσε ένα από τα ποιήματά του. Είναι συγγραφέας και ποιητής. Κάτι που ανακάλυψα τυχαία μετά από δύο χρόνια που τον ξέρω. Πώς να μη με επηρεάσει η ταπεινότητα ενός τόσο νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη».

Άραγε, δεν έχει σκεφτεί να γράψει στα ελληνικά; «Πολλές φορές. Έχω ήδη λίγα τραγούδια. Όταν θα συγκεντρώσω έναν ικανό αριθμό κομματιών που θα είναι έτοιμα και αυτά και εγώ για να τα μοιραστώ με τον κόσμο, τότε θα έχω πραγματοποιήσει ένα από τα μεγάλα μου όνειρα».

Τα επόμενα live έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2015, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

www.archangel.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή