Πρωινό: Τι να προσέξετε όταν κάνετε δίαιτα

Πρωινό: Τι να προσέξετε όταν κάνετε δίαιτα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι καλύτερο; Ένα φρέσκο κέικ με μαρμελάδα ή σοκολάτα ή η αίσθηση ότι φάγατε ένα υγιεινό πρωινό που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Η καλή μέρα ξεκινάει από το πρωί, όπως λένε, για αυτό αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις λιχουδιές, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και προσπαθήστε να αποφύγετε τις παρακάτω παγίδες:

1. Χυμός πορτοκάλι: Προτιμήστε ένα φρεσκοστυμμένο χυμό κι όχι έτοιμο, αφού μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

2. Το κέικ δεν είναι γεύμα:  Μην  προτιμάτε γλυκίσματα για το πρωινό γεύμα αλλά πρωτεΐνες όπως τα αυγά, γιαούρτι ή άπαχο κρέας.

3. Αποφύγετε τη ζάχαρη: Δημητριακά με ζάχαρη, ντόνατς, κρουασάν και ό,τι περιέχει ζάχαρη δεν είναι ιδανικά τρόφιμα για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

4. Μην αποκλείετε τον καφέ: Εάν δεν ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη διατροφή που απαγορεύει την καφεΐνη, τότε μπορείτε να πιείτε σκέτο καφέ αλλά μην προσέξτε την ποσότητα. 

5. Ετοιμάστε σνακ: Εάν δεν φάτε ένα πλήρες πρωινό, ετοιμάστε υγιεινά σνακ για το γραφείο ώστε να μην απλώσετε χέρι στο πρώτο μπισκότο που θα βρείτε!

6. Προσέξτε την ποσότητα: Πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας, όμως προσέξτε μη το παρακάνετε με την ποσότητα καθώς μπορεί να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει.

7. Το πρωινό είναι υποχρεωτικό: Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν χρόνο για να ετοιμάσουν το πρωινό τους ή αυτοί που ‘δεν μπορούν να φάνε τίποτα το πρωί’. Εάν δεν τρώτε συχνά και παραλείπετε γεύματα, τότε ο μεταβολισμός σας θα κοιμηθεί και θα είναι δύσκολο να χάσετε κιλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή