Pasta party στο λεπτό!

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Pasta party

στο λεπτό!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ

ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΛΥΣΗ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Pasta party 
στο λεπτό!-1

Κριθαράκι με χωριάτικη και αβοκάντο

Προετοιμασία και μαγείρεμα: 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
• 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
• 1 δαφνόφυλλο
• 3 μπαχάρια
• 2 ντομάτες, καθαρισμένες από τη φλούδα τους και κομμένες σε

μικρούς κύβους

• 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα σε κυβάκια
• ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, ξεκουκουτσιασμένες

και κομμένες σε μικρά κομμάτια

• 1 μεγάλο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και

κομμένο σε κύβους

• 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο

μέρος), κομμένα σε ροδέλες

• 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
• 100 ml ελαιόλαδο
• χυμός από ½ λεμόνι
• αλάτι
• λίγη ξερή ρίγανη, τριμμένη
&?nbsp;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι

σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Κατά τον βρασμό

προσθέτουμε μέσα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο, για να πάρει το

κριθαράκι τα αρώματά τους. Υστερα στραγγίζουμε, απομακρύνουμε τα

μπαχάρια και το δαφνόφυλλο, βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μπολ, το

ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τον χυμό λεμονιού,

ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Βάζουμε μετά τις

ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι, την κάππαρη,

το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το κριθαράκι, τη φέτα, τις ελιές,

περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε

με τη ρίγανη. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο δεύτερο,

ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

&?nbsp;
Σαλάτα με πένες, κρέμα σκόρδου και λεμονάτες γαρίδες
&?nbsp;
Προετοιμασία και μαγείρεμα: 25′-30′
&?nbsp;
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
• 300 γρ. πένες
• 12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από τα κελύφη αλλά

με τα κεφάλια

• ο χυμός και το ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι – κατά προτίμηση,

βιολογικό

• ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
• 100 ml ελαιόλαδου
• ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
• 1 κουτ. σούπας με μείγμα μουστάρδας και θυμαρίσιου μελιού (½

κουτ. γλυκού από το τελευταίο)

• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
Για την κρέμα σκόρδου
• 5-6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χωρίς την πράσινη

φύτρα, κομμένες στη μέση

• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
• αλάτι
&?nbsp;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την κρέμα σκόρδου, βάζουμε σε μικρό

κατσαρολάκι τις σκελίδες με νερό που να τις καλύπτει, ρίχνουμε μέσα

τον βασιλικό, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Επειτα

στραγγίζουμε καλά τις σκελίδες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι με

το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα. Για

τη σαλάτα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις πένες μέσα σε αλατισμένο

νερό (αλ ντέντε), μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες (για τη

γεύση). Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, στραγγίζουμε το ζυμαρικό και

πετάμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Παράλληλα, σε μεγάλο

αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες σε 50 ml από το

ελαιόλαδο, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά και

αλατοπιπερώνουμε. Οταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας

από την κρέμα σκόρδου, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού,

προσθέτουμε στο τηγάνι 2 κουτάλες ζωμού από τις πένες που βράζουν,

αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε το σκεύος από

τη φωτιά. Οταν τελικά το τηγάνι κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε το

μείγμα με βασιλικό και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το

γιαούρτι, τη μουστάρδα με το μέλι, το γλυκάνισο και το ξύσμα

λεμονιού. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι γαρίδες,

προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες, ανακατεύουμε ξανά, αφήνουμε το

μείγμα να κρυώσει και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με φρέσκο

βασιλικό.

&?nbsp;
Σαλάτα με βίδες, αρακά και κόκκινες πιπεριές
&?nbsp;
Προετοιμασία και μαγείρεμα: 20′
&?nbsp;
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
• 300 γρ. βίδες
• 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος και βρασμένος

σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5–7 λεπτά (ή για όσο

προτιμούμε)

• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
• 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (από βαζάκι με λάδι),

ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες

• 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή άλλο καλό ξίδι
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί «καλαθάκι Λήμνου», σε κυβάκια
• ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
&?nbsp;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το

κρεμμύδι, τα κυβάκια από τις πιπεριές, τον βρασμένο αρακά, τις

λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά. Σε κατσαρόλα

με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες αλ ντέντε, τις

στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και τον

φρέσκο δυόσμο, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

&?nbsp;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή