4 μυστικά για καλύτερο ύπνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δύσκολη μέρα με άγχος, κακή διατροφή και έλλειψη δραστηριοτήτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλή μας υγεία. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή αν ξυπνάτε το πρωί κι αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε σίγουρα δεν απολαμβάνετε ένα ποιοτικό ύπνο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε ένα καλύτερο ύπνο:

1. Γυμναστική: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που γυμνάζονται για τουλάχιστον μισή ώρα το πρωί, κοιμούνται πολύ πιο εύκολα το βράδυ και απολαμβάνουν ένα ποιοτικό ύπνο.

2. Διατροφή: Το καστανό ρύζι ή τα μακαρόνια μας βοηθούν να κοιμηθούμε πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα, 15 με 20 γραμμάρια στο βραδινό σας αρκούν!

3. Ήλιος: Όταν ξυπνάτε το πρωί προσπαθήστε να περπατήσετε τουλαχιστον μισή ώρα στον ήλιο ή να πιείτε τον καφέ σας στην βεράντα ώστε να δώσετε στον εγκέφαλό σας το μήνυμα ότι … είναι πρωί! Σύμφωνα με τον γιατρό Clete Kushida του Stanford Sleep Medicine Center, ο ήλιος μας βοηθά να κερδίσουμε 46 λεπτά περισσότερου ύπνου το βράδυ!

4. Χαλάρωση: Η yoga ή κάποιες στιγμές χαλάρωσης μέσα στην ημέρα βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου σύμφωνα με τον καθηγητή Sat Bir Singh Khalsa της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Harvard.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή